Elevii și profesorii pot depune cereri pentru laptopuri și tablete


Legea prin care Ministerul Educației și Cercetării va asigura „la cerere” fiecărui elev și profesor câte un laptop sau câte o tabletă pentru educația online, a intrat în vigoare prin publicare în Monitorul Oficial. Actul normativ adaugă două articole Legii Educației Naționale.

Legea 109/2020 modifică și completează două articole din Legea nr 1/2011 și prevede următoarele:

”Ministerul Educației și Cercetării asigură elevilor și profesorilor infrastructura necesară, constând în dispozitive și acces la internet, pentru accesarea Bibliotecii Școlare Virtuale,
Platformei școlare de eleaning și a altor platforme educaționale agreate.”

„Asigura, la cerere, fiecărui cadru didactic și fiecărui elev un dispozitiv – laptop sau tableta – conectat la internet, pentru a putea participa la activitațiile de e-learning.”

„Inițiativa legislativă are un impact semnificativ asupra bugetului general consolidat, iar în expunerea de motive nu este indicată nici o sumă de bani care ar intra în mod suplimentar la buget, în situația în care noile reglementări adoptate”, a scris Guvernul  în punctul său de vedere prin care respingea adoptarea unei astfel de legi.

 Executivul  este obligat să pună legea în vigoare.Reamintim că publicarea actului normativ vine după ce MEC  a anunțat că va fi lansată încă din luna mai 2020 , prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate, de la Ministerul Finanțelor, licitația de echipamente pentru școala online. Dar nici până acum nu există această licitație pe SEAP pentru tabletele anunțate anterior.

Un gând despre “Elevii și profesorii pot depune cereri pentru laptopuri și tablete

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.