Autoritățile nu sunt pregătite pentru deschiderea anului școlar


Premierul Ludovic Orban a vorbit la televiziune despre existența mai multor scenarii pentru deschiderea școlilor în septembrie, în funcie de evoluția epidemiei. Acesta a declarat că numărul elevilor dintr-o clasă trebuie redus, nu doar din cauza epidemiei: “oricum aveam număr mare de elevi în clase”. Deși în această vară se putea umbla la efectivele școlare, autoritățile nu au făcut nici un demers.

Ludovic Orban a spus că scenariile pentru deschiderea școlilor sunt analizate într-un grup interministerial, fără să poată să ofere detalii exacte.„Am constituit un grup interministerial în care am pregătit deschiderea şcolilor în funcţie de diferitele variante epidemiologice. Nu pot să spun acum. Dacă reducem numărul de cazuri şi riscul de infectare scade semnificativ, deschidem şcoala într-un fel, dacă va creşte numărul de cazuri, deschidem şcoala într-alt fel. Sunt variante, deschidem şcoala cu toţi copiii în clasă, deschiderea să o facă pe rând în clasă, online sau să se facă oricum şcoală, să finalizăm achiziţia tabletelor, pentru copiii care nu au acces la internet. Dar nu putem stabili acum. Noi trebuie să fim pregătiţi pentru fiecare scenariu. Eu sunt optimist în ceea ce priveşte evoluţia”, a declarat Ludovic Orban, la Digi 24, luni seara.

Ludovic Orban a declarat: „E clar că trebuie redus numărul de elevi în clasă, oricum aveam număr mare de elevi în clase, peste 30 în şcolile cu renume mai ales. Dar şi în alte şcoli, oricum avem număr mare de copii în clasă”

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.