51 de profesori gorjeni vor posturi în alte județe după Titularizare


51 de cadre didactice, care au susținut proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar în județul Gorj, au cerut să fie repartizate pe posturi în alte județe. De asemenea, trei candidați care au susținut proba scrisă a Titularizării în alte județe și-au anunțat intenția de a ocupa unele dintre posturile vacante la nivelul județului nostru.

Candidații care au obținut cel puțin nota 7 la proba scrisă din cadrul Concursului național pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar au avut posibilitea, în perioada 6 – 7 august 2020, să solicite repartizarea pe posturi didactice/catedre vacante în alt județ decât cel în care au susținut examenul. Aceștia au trebuit atât să depună cereri în acest sens la inspectoratul școlar din județul în care doresc repartizarea, cât și să transmită informări, în scris, la inspectoratul școlar din județul în care au susţinut proba scrisă.

ISJ Gorj a informat că la nivelul județului nostru s-au înregistrat doar trei cereri ale unor candidați din alte județe; în schimb, zeci de cadre didactice din Gorj și-au anunțat intenția de a ocupa unul dintre posturile disponibile la nivelul altor județe. ,,Avem 51 de candidați care au susținut proba scrisă din cadrul concursului național de ocupare a posturilor didactice în județul Gorj, dar au cerut să fie repartizați în alte județe. Cele mai multe astfel de cereri s-au înregistrat la educatori (15), învățători (10) și la Limba engleză (6). Totodată, trei candidați care au participat la proba scrisă în alte județe au cerut să fie repartizați pe posturi în județul Gorj”, a precizat Dana Constantinescu, purtătorul de cuvânt al IȘJ Gorj.

La nivelul județului Gorj, anul acesta au fost scoase la concurs doar 11 posturi titularizabile, dintre care cinci la Liceul de Arte ,,Constantin Brăiloiu” Târgu-Jiu (Arhitectură – 1, Corepetiție – 2, Muzică de cameră – 1, Muzică instrumentală – 1), două la Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Gorj (profesor în centre și cabinete de asistență psihopedagogică – 2), două la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Târgu-Jiu (activități de pre-profesionalizare – 1, profesor-educator – 1), unul la Școala Gimnazială ,,Constantin Brâncuși” Târgu-Jiu (învățător) și unul la Clubul Școlar Sportiv Târgu-Jiu (Educație fizică și sport: pregătire sportivă de specialitate). De asemenea, au mai fost scoase la concurs 60 de posturi pe perioadă determinată și 168 de posturi incomplete.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.