Campania ”Vaccinare și testare pentru învățare” a ajuns la Târgu-Jiu


Campania ”Vaccinare și testare pentru învățare” a ajuns și în județul nostru, în prezența secretarului de stat din Ministerul Educației, Ștefania Marina Manea, care s-a întâlnit cu directori ai unităților de învățământ din județ, reprezentanți ai sindicatelor din învățământ, ai părinților și ai elevilor, pentru a răspunde, alături de specialiști din cadrul Direcției de Sănătate Publică Gorj, nelămuririlor acestora privind vaccinarea și testarea profesorilor și elevilor, dar și pentru a discuta despre alte subiecte legate de sistemul de învățământ preuniversitar.


Campania ”Vaccinare și testare pentru învățare” a fost lansată de Ministerul Educației la începutul lunii aprilie, cu scopul de a-i încuraja pe cei care încă au temeri vizavi de vaccinare. ”Motivul pentru care cei cinci secretari de stat din Ministerul Educației merg în județele din România este acela de a promova campania ”Vaccinare și testare pentru învățare”, o campanie pe care Ministerul Educației a gândit-o în sprijinul Ministerului Sănătății și o campanie care se încadrează într-o ramă mare, generoasă, pe care Guvernul României o desfășoară la acest moment cu privire la importanța vaccinării și a testării. (…)Nu sunt eu profesionistul care să aibă pretenția de a face recomandări profesorilor, părinților și elevilor cu privire la vaccinare și nici la testare. Acesta este motivul pentru care Ministerul Educației a solicitat în teritoriu prezența medicilor specialiști care să răspundă întrebărilor profesorilor, părinților și elevilor. (…) Tragem un semnal cu privire la faptul că ne dorim reîntoarcerea la școală, acesta este motivul pentru care facem acest tur de țară, ne dorim reîntoarcerea la școală și suntem conștienți că este posibilă atâta vreme cât procentul de vaccinare va fi unul îmbucurător. Nu suntem aici pentru a impune obligația cadrelor didactice de a se vaccina. În comunicatul acestei campanii naționale, subliniam că educația este cea care te ajută să te protejezi, respectând regulile. (…) Școala te ajută să te protejezi, dacă știi să respecți regulile, dar școala trebuie să fie și cea care să te formeze pentru a avea opinii consolidate, să-ți dezvolte gândirea critică, gândirea selectivă. Noi avem un adversar extrem de puternic astăzi, fake news și false news, și împotriva acestui adversar trebuie să luptăm, mai ales noi, cei din educație, cu toate armele de care dispunem”, a spus Ștefania Marina Manea la începutul întâlnirii.

”Ne bucurăm că putem să găzduim acest eveniment extrem de important pentru toată țara, nu numai pentru noi. (…) Având în vedere că această campanie este extrem de popularizată și este extrem de bine venită, aș vrea să spun doar faptul că, atât timp cât ne considerăm oameni educați, atât timp cât lucrăm în acest domeniu, atâta timp cât, din fericire, această pandemie a venit peste noi în secolul 21, când beneficiem de tehnică, când beneficiem de o evoluție foarte rapidă în medicină, când beneficiem de oameni extrem de doritori să participe la încetarea acestei situații de fapt și revenirea la normalitate, ar trebui să trăim cu o speranță permanentă pentru revenirea la viața noastră dinainte. (…) Nu ne-am lăsat niciunii învinși și facem tot ce ține de noi să o depășim”, a declarat Dana Constantinescu, inspectorul școlar general al județului Gorj.

Discuțiile au vizat justificarea vaccinării. vaccinarea, testele aplicate în unitățile de învățământ, motivele reticenței părinților cu privire la aplicarea acestor teste, dar și posibilitatea înlocuirii acestora cu unele non-invazive. De asemenea, a fost abordat subiectul extinderii acestei campanii de promovare a vaccinării și testării, fiind avansată, de exemplu, posibilitatea organizării unor întâlniri online între elevi, părinți, profesori și specialiști din cadrul DSP Gorj. Alte subiecte abordate au fost programul ”Școală după școală”, cuantumul burselor școlare și proiecte sistemice ale Ministerului Educației referitoare la formarea cadrelor didactice.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.