
Colegiul Tehnic Nr.2 din Târgu Jiu derulează, în acest an, în parteneriat cu mai multe instituții de învățământ, respectiv Colegiul Auto Traian Vuia, Colegiul Tehnic Henri Coandă, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă,al cincilea proiect Erasmus+ realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene, prin Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale.
Recunoaşterea calificărilor şi transparenţa rezultatelor obţinute de către formabili în străinătate stau la baza mobilităţii în educaţia şi formarea profesională a elevilor.
Proiectul se adresează elevilor din clasele a X-a liceu și școală profesională, de la diferite specializări existente în instituțiile de învățământ din consorțiu. Ca urmare a participării la activităţile de învăţare practică adecvate, formabilii dobândesc cunoştinţele, abilităţile şi competenţele aşteptate şi sunt evaluaţi în legătură cu ceea ce au realizat, iar rezultatele învăţării sunt validate prin diferite documente europene, acorduri și atestate de formare. Mobilitățile au la bază modulele de stagiu de practică prevăzute în planurile de învățământ pentru clasa a X-a de la fiecare calificare în parte precum și Standardele de pregătire profesională ale acestora.
Prima mobilitate, din proiectul Erasmus+ „Oportunități de dezvoltare personală și profesională europeană prin stagii de practică internațională”se va derula în perioada 10-28 mai 2021 în Wroclaw, Polonia, La această mobilitate participă 21cursanți ECVET, dintre care 14 elevi, specializarea mecanic auto de la Colegiul Tehnic Nr.2 și 7 elevi, specializarea Tinichigiu vopsitor auto de la Colegiul Tehnic Henri Coandă. Mobilitatea constă în plasarea participanţilor, sub îndrumarea tutorilor, în companii partenere din Polonia care posedă cunoștinte vaste și experiență în domeniu, unde vor efectua sarcini specifice domeniului profesional şi vor parcurge tematica din curriculum de specialitate-CDL.
Proiectul Erasmus+, al cărui coordonator este Colegiul Tehnic Nr.2, va asigura oportunități egale pentru toți elevii, în special pentru elevii proveniți din mediile dezavantajate dar și pentru elevii cu cerințe educaționale speciale, în spiritul respectării egalității de șanse, al diminuării diferențelor de succes educațional și al creșterii șanselor de inserție pe piața europeană a muncii.
Va fi o xperienţă utilă care îi va ajuta în timp pe toți elevii din grupul țintă să treacă de la școală la viața activă, să se integreze mai usor în firmele de profil, să se adapteze la schimbările tehnologice permanente, la cerinţele angajatorilor, să acopere nevoia de personal calificat la nivel local, regional și național.
Coord. de proiect, prof. Voicu Manuela și prof. Bistreanu Eliana, responsabil cu diseminarea