Al cincilea proiect de tip VET la Colegiul Tehnic Nr 2 Tg-Jiu


În data de 08 martie 2021 la Colegiul Tehnic Nr. 2 Tg-Jiu Conferința de lansare a Proiectului Erasmus+ de mobilitate KA1-VET Oportunități de dezvoltare personală si profesională europenă prin stagii de practică internatională”, Nr. proiect: 2020-1-RO01-KA102-07 9422. 

Conferința s-a desfășurat online, cu participarea a 48 de invitați : reprezentanți ISJ Gorj, CCD Gorj, cadre didactice de la Colegiul Tehnic Nr. 2 și de la cele trei instituții partenere : Colegiul Tehnic Henri Coandă, Colegiul Auto Traian Vuia, Centrul Școlar Pentru Educație Incluzivă Târgu Jiu, elevi și părinți de la Colegiul Tehnic Nr. 2 Tg-Jiu.

Este al cincilea proiect de tip VET care se va derula în instituția noastră, iar activitățile propuse și rezultatele pe care le va obține, vor determina o cooperare mai amplă între şcolile partenere, agenţii economici şi comunitatea locală, deschizând noi căi de formare profesională a tinerilor, conform nevoilor identificate, vor conduce la creșterea atractivității învățământului tehnic în rândul elevilor,  la scăderea ratei abandonului școlar.

 Grupul țintă este format din 123 de elevi de clasa a X-a și a XI-a din învățământul de zi dar și școala profesională care  urmează să efectueze stagiile de instruire practică obligatorie din cele 5 școli membre ale consorțiului. Aceste stagii au un nivel ridicat de aplicabilitate şi sunt de importanţă majoră pentru viitorii angajați în domeniul  pregătirii de bază deoarece vizează activităţi specifice, necesare pentru  fixarea cunoștințelor din curriculumul şcolar pentru disciplina CDL – Pregătire practică comasată.

                 Partenerii externi:

  • Sabor Mineiro Actividades Hoteiras LDA -Portugalia-Lisabona, domeniul TURISM  ȘI ALIMENTAȚIE
  • Institutul Național de Sănătate Dr. Ricardo Jorge (INSA), Lisabona, Portugalia, domeniul
  • PROTECȚIA  MEDIULUI
  • JAPAN TECH Serwis Marcin Ladowski, centrul de instruire practică din Wrocław-Polonia

Proiectul va asigura șanse egale pentru toți elevii, inclusiv pentru elevii proveniți din medii dezavantajate sau pentru elevii cu CES în scopul  diminuării diferențelor de succes educațional și creșterii șanselor de  inserție pe piața europeană a muncii.  

Coordonator proiect

Voicu Manuela

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.