”Săptămâna Meseriilor” la Colegiul Tehnic Nr 2 Târgu-Jiu


 

Săptămâna 26-30 martie 2018 a fost dedicată la Colegiul Tehnic Nr. 2 Tg-Jiu promovării oportunităților de carieră pentru elevii care doresc să intre mai rapid pe piața muncii și aleg traseul de școală profesională. Convinși de importanța obținerii unei calificări și a unei pregătiri profesionale de calitate care să facă față la solicitările cele mai exigente ale agenților economici, instituția noastră școlară a ales să ofere ca traseu educațional și școala profesională de trei ani, calificările MECANIC AUTO, din domeniul MECANICĂ și OSPĂTAR (CHELNER) VÂNZĂTOR ÎN UNITĂȚI DE ALIMENTAȚIE, din domeniul TURISM ȘI ALIMENTAȚIE. Alegerea nu este întâmplătoare, instituția noastră fiind un colegiu cu tradiție în domeniul tehnic, cu rezultate și colaborări cu instituții de prestigiu din județ și din țară.

Desfășurarea unei activități de calitate la școala profesională constituie una dintre prioritățile manageriale ale școlii noastre, iar rezultatele nu au întârziat să apară:
• în prezent avem colaborări eficiente cu agenți economici de prestigiu: LAZĂR SERVICE S.A., S.C. CRESCENDO SRL, SC INIDAN SRL, SC. KRISTAL PLUS SRL, SC KILOMETRUL 0 SRL, SC MORGIS SRL, SC CATENA SRL, SC NONVARIA SERVICE SRL, SC ARGO IMPEX SRL, SC KRAFT SRL;
• elevii noștri au obținut rezultate foarte bune la faza județeană a concursului pe meserii, 2018 la cele două domenii în care școlarizăm (4 premii și două mențiuni), având în această săptămână și o elevă participantă la faza națională;
• autorizarea școlii de șoferi- categoria B- prima promoție de elevii fiind înscrisă în vederea obținerii permisului auto;
• posibilitatea efectuării stagiilor de practică în condiții deosebite, la standarde europene- instituția noastră este prima din județ care a inclus în grupul țintă al unui proiect ERASMUS elevi de la școala profesională. În luna martie 2018 un grup de 25 de elevi însoțiți de trei cadre didactice au participat la o mobilitate de trei săptămâni în Potugalia, Lisabona, în cadrul proiectului Erasmus+ de mobilitate KA1-VET, „PAȘI SPRE COMPETENȚĂ” KA1-VET, Nr. 2017-1-RO01-KA102-036923”, proiect realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene, prin Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale. Dintre aceștia, 10 elevi sunt de la clasa a X-a, domeniul Turism și alimentație, Școala profesională (participare în premieră la nivelul județului a elevilor de la școala profesională la astfel de proiecte)- au efectuat stagiul de practică la Sabor Mineiro Actividades Hoteiras LDA – centrul de instruire practică din LISABONA, Portugalia.

Săptămâna meseriilor a fost un moment în care am împărtășit din experiențele noastre elevilor de clasa a VIII-a interesați în alegerea ca traseu educațional- școala profesională. Am facilitat întâlniri între elevii noștri și elevii din școlile gimnaziale, cu cadre didactice, psihologul școlii, a fost prezentată baza materială și activitatea noastră, s-au purtat discuții pe teme de interes comune; cei mai activi elevi au participat la concursuri în care au dovedit și cunoștințe de bază, dar și interes pentru viitoarea meserie.
Activitățile au fost numeroase, de-a lungul întregii săptămâni- mulțumim și pe această cale cadrelor didactice care au ales să fie alături de elevi într-un moment important care poate fi un punct de răscruce în viitorul lor.
Interesul acordat instituției noastre de către elevii vizitatori ne recomandă ca un loc în care meseria se împletește cu educația, cu grija pentru copii și pentru dezvoltarea armonioasă a acestora.

Prof. Felicia Pătruț

Prof. Codruța Bîzocu

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.