Trei școli din Gorj primesc fonduri guvernamentale pentru grupurile sanitare


Guvernul a aprobat în cursul săptămânii trecute o Hotărâre privind repartizarea unor sume din transferuri din bugetul de stat către bugete locale, pentru lucrări de amenajare a grupurilor sanitare în şcoli din mai multe judeţe. Din Gorj, pe lista unităților de învățământ la ale căror grupuri sanitare ar urma să aibă loc lucrări apar două școli gimnaziale și un liceu.

Prin Hotărârea de Guvern a fost aprobată repartizarea sumei de 10.364 mii lei din transferuri din bugetul de stat către bugetele locale, prevăzută în bugetul Ministerului Educației pe anul 2021, pentru continuarea lucrărilor de amenajare a grupurilor sanitare și asigurarea cu utilități a acestora la unitățile de învățământ preuniversitar de stat care au fost finanțate, în anul 2020, prin Hotărârea Guvernului nr. 479/2020 și Hotărârea Guvernului nr. 992/2020, ale căror lucrări nu au fost realizate sau finalizate la 31.12.2020. De asemenea, a mai fost aprobată repartizarea sumei de 7.378 mii lei din transferuri din bugetul de stat către bugetele locale, prevăzută în bugetul Ministerului Educației pe anul 2021, pentru finanțarea lucrărilor de amenajare a unor grupuri sanitare și asigurarea cu utilități a acestora la unități de învățământ preuniversitar de stat care nu dispun de grupuri sanitare conforme.
Din Gorj, pe lista unităților de învățământ care au fost finanțate, în anul 2020, prin Hotărârea Guvernului nr. 479/2020 și Hotărârea Guvernului nr. 992/2020, ale căror lucrări nu au fost realizate sau finalizate la 31.12.2020, apar Școala Gimnazială Nr. 1 Peșteana Jiu, comuna Bîlteni, căreia i-a fost alocată suma de 106 mii lei, și Liceul Tehnologic Stoina, căruia i-a fost alocată suma de 104 mii lei.
De asemenea, școala gimnazială din satul Piscuri, comuna Plopșoru, apare pe lista unităților de învățământ preuniversitar de stat care în anul 2021 nu dispun de grupuri sanitare conforme și care vor primi bani pentru amenajarea și asigurarea cu utilități a acestora, acesteia i-a fost alocată suma de 121 de mii de lei.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.