O lecție de istorie inedită


În zilele de 26 noiembrie si 2 decembrie 2021 în cadrul celor două unități ale Consorțiului de Resurse Tehnologice alcătuite din Școala Gimnazială „Antonie Mogoș” și Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru, a avut loc prezentarea filmului  „TUDOR, EROUL DIN VLADIMIR”, realizat de Dorin Brozbă.

Filmul revalorizează și omagiază personalitatea lui Tudor Vladimirescu, prezentând detaliat atât Revoluția de la 1821 cât și anii din tinerețe al celui ce a fost numit ”domn fără de coroană.” 

Deși realizat în acești ani plini de restricții din cauza pandemiei provocate de virusul Sars Cov 2, filmul te poartă pe urmele pașilor eroului gorjean și oferă auditorului o mulțime de informații despre viața acestuia, multe fiind inedite.

De o bună primire s-a bucurat filmul și în Republica Moldova, dar și în rândul comunității de români din Germania, iar  aplauzele și ovațiile la scenă deschisă primite de relizator  și  principalul narator eleva Ioana Elena Stana, în cadrul proiectiilor din cele două școli gorjene, sugerează entuziasmul si interesul pe care acesta la stârnit în rândul tinerilor.

Astfel, elevii celor două școli gorjene au putut asista la o lecție de istorie inedită, ce a îmbinat într-o manieră inovatoare rigoarea informațiile istorice cu legendele și poveștile locale și cu doina și cîntul gorjenesc. Spectacolul a fost completat de eleva Ioana Elena Stana care acompaniată de vioară a interpretat câteva doine vechi gorjenești.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.