L.T. ”Tudor Arghezi” Târgu-Cărbunești la prima mobilitate online în cadrul proiectului Erasmus+ „Together now for the future of our planet”


În perioada 21-25 februarie 2022, elevi și profesori din cadrul Liceului Teoretic „Tudor Arghezi„ Târgu-Cărbunești au participat la prima mobilitate online din cadrul Proiectului Erasmus+ „Together now for the future of our planet”, organizat de școala parteneră „SMVV PRAHA, SOS,Gymnazium„, Praga, Cehia, iar tema întâlnirii a fost  „Respirați și lăsați să respire…„.

Acest proiect se derulează prin participarea a 5 școli din Italia, Cehia, Turcia, Slovenia și România și își propune o serie de obiective, ce vizează aprofundarea problemelor mediului înconjurător (poluarea aerului, schimbările climatice) și ce putem face în viitor pentru a proteja Planeta.

Schimbul de experiență, prevăzut inițial ca o întâlnire față în față cu elevii și profesorii implicați în proiect, s-a desfășurat, datorită problemelor de circulație generate de pandemia COVID-19, prin sincronizarea activităților de învățare online a celor 7 elevi participanți și  6 profesori, în sesiuni de dimineață și după-amiază.

Pe parcursul acestui meeting virtual, echipa de proiect a avut prilejul de a cunoaște echipele partenere și mediul lor școlar prin intermediul activităților virtuale.

Au fost zile intense, cu activități variate de promovare a dialogului intercultural și de îmbunătățire a competențelor prin intermediul instrumentelor digitale de învățare în diferite aplicații, agreate de către elevi (kahoot, quizzes, padlet, canva), activități care au contribuit la îmbunătățirea competențelor prin intermediul acestor instrumente digitale de învățare. S-au prezentat materiale interesante referitoare la: cauzele și efectele poluării aerului, buletine informative pentru a conștientiza probelemele mediului înconjurător, manuale de călătorie, chestionare.

Felicităm toți elevii participanți la mobilitate pentru răbdarea, implicarea și competența dovedită.

Coordonatori de proiect,

Prof. Dumitrescu Liliana

Prof. Lupulescu Teodora

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.