
Ministrul Educației a anunțat introducerea, alături de săptămâna „Școala Altfel”, a „Săptămânii Verzi”. „Această săptămână va putea fi introdusă și am agreat că va fi introdusă în structura anului școlar 2022 – 2023 în modulele patru și cinci de învățare. Școlile vor avea libertatea să-și aleagă, în funcție și de condițiile meteo și de alte specificități locale, să fie Săptămâna Verde în modulul patru și Școala Altfel în modulul cinci sau invers, Școala Altfel în modulul patru și Săptămâna Verde în modulul cinci”.
Intervenția de la finalul ultimei ședințe de Guvern s-a încheiat cu o declarație legată de teze: „Având în vedere relevanța tezelor semestriale, având în vedere această structura a anului școlar care se bazează pe cele cinci module de învățare alternate cu module de repaus, intenționăm să revizuim regulamentul de organizare și funcționare din învățământul preuniversitar în sensul renunțării la obligativitatea acestor teze semestriale.
Sunt convins că fiecare profesor știe bine, uneori știe foarte bine, când să-și planifice aceste evaluări pe parcurs, de-a lungul anului școlar, coroborat și cu această structură pe cinci module. De asemenea, am luat act și de solicitarea elevilor, pe care o susțin, aceea a unei evaluări standardizate, sumative, la final de an școlar și solicită elevii și evaluarea standardizată, predictivă, la început de an școlar. Este un model pedagogic pe care îl avem în atenție și împreună cu specialiștii în științele Educației îl vom analiza și îl vom implementa încă din anul școlar 2022-2023 prin modificarea ROFUIP”.
În ceea ce privește mediile, profesorii vor avea libertatea de a-și organiza evaluările pe parcurs, în funcție de calendar, în funcție de ritmul de predare a materiei.