Circa 250 de gradaţii de merit pentru învăţământul gorjean


În perioada 15 martie-11 aprilie 2013, cadrele didactice din Gorj vor depune dosare pentru obţinerea gradaţiei de merit pe următorii cinci ani.  Sunt aşteptate sute de candidaturi  de la profesorii gorjeni, cifra aproximativă de dosare câştigătoare fiind de 250. La sfârşitul lunii mai vom cunoaşte şi nominalizările câştigătoare.

inspectoratul-scolar-judetean-gorj 

Pentru foarte mulţi profesori, directori de şcoli şi inspectori şcolari urmează cea mai dificilă perioadă din acest an, cea a obţinerii gradaţiilor de merit. Situaţia este cu atât mai dificilă cu cât Metodologia de acordare s-a schimbat iar doritorii sunt foarte mulţi. Liderul sindical Vasile Mija vorbeşte de circa 3 candidaţi pe loc, o cifră impresionantă pentru cei mai reprezentativi dascăli ai judeţului.

Gradaţii de merit pe 5 ani

Potrivit Metodologiei de acordare, gradatiile de merit se acordă pe o perioada de 5 ani, începând cu data de 1 septembrie 2013 şi reprezintă 25% din salariu. Se ia în calcul activitatea pe ultimii 4 ani, iar criteriile de departajare sunt: activităâţi complexe cu valoare instructiv-educativă în pondere de 80%, performanţe deosebite în inovarea didactică sau managerială, pondere 10%, participarea la proiecte, 5% şi creşterea prestigiului unităţii de învăţământ, 5%.

Începând cu 1 martie 2013 s-au făcut câteva modificări în Metodologia de acordare:

“Numărul de gradaţii care se acordă se calculează astfel: din numărul stabilit prin aplicarea a 16% din totalul posturilor didactice existente la nivelul inspectoratului şcolar se scade numărul de gradaţii acordate personalului didactic, aflate în plată, având în vedere că gradaţia de merit se acordă pe o perioadă efectivă de 5 ani, fără a fi luate în calcul perioadele de suspendare a contractului individual de muncă din motive neimputabile angajatului sau de exercitare a unei funcţii publice.”

Alte modificări se referă la cei care îşi depun dosarele:

“Candidatul întocmeşte şi depune la conducerea unităţii de învăţământ/conexe în care a funcţionat în perioada 1 septembrie 2008-31 august 2012 raportul de autoevaluare a activităţii desfăşurate, însoţit de documente doveditoare, realizat în conformitate cu fişa de evaluare elaborată de inspectoratul şcolar pentru acordarea gradaţiei de merit, la categoria de personal în care acesta se încadrează.

În cazul în care candidatul este pretransferat, acesta îşi depune dosarul la unitatea de învăţământ unde este titular la data depunerii dosarului.

În situaţia în care candidatul este detaşat în alt judeţ, acesta poate depune dosarul la unitatea de învăţământ unde funcţionează la data depunerii dosarului sau la unitatea de învăţământ unde este titular. Plata gradaţiei de merit încetează pentru candidatul care, ulterior obţinerii gradaţiei de merit în alt judeţ decât cel în care este titular, revine la postul pe care este titular sau se detaşează în alt judeţ.

Cadrele didactice angajate pe perioadă determinată depun documentele menţionate anterior la conducerea unităţii de învăţământ la care sunt încadrate la data depunerii dosarului. Candidaţii care îşi desfăşoară activitatea în două sau mai multe unităţi de învăţământ depun documentele la conducerea uneia dintre aceste unităţi de învăţământ.

În situaţia în care candidatul este detaşat în alt judeţ, acesta poate depune dosarul la unitatea de învăţământ unde funcţionează la data depunerii dosarului sau la unitatea de învăţământ unde este titular. Plata gradaţiei de merit încetează pentru candidatul care, ulterior obţinerii gradaţiei de merit în alt judeţ decât cel în care este titular, revine la postul pe care este titular sau se detaşează în alt judeţ.

Cadrele didactice angajate pe perioadă determinată depun documentele menţionate anterior la conducerea unităţii de învăţământ la care sunt încadrate la data depunerii dosarului. Candidaţii care îşi desfăşoară activitatea în două sau mai multe unităţi de învăţământ depun documentele la conducerea uneia dintre aceste unităţi de învăţământ.”

Calendarul acordării gradaţiei de merit

Suntem în plină perioadă de  detaliere a punctajelor aferente criteriilor de către comisia paritară de la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

În perioada 15 martie-11 aprilie 2013, cadrele didactice vor trebui să depună dosarele care conţin documente justificative privind activitatea desfăşurată, iar până pe 19 aprilie se va face analiza dosarelor de către inspectorul de specialitate, cu consultarea Consiliului consultativ şi elaborarea raportului referitor la la activitatea candidatului.

Dosarele vor fi verificate şi de către comisia de coordonare, etapă ce se va defăşura în perioada 25 aprilie-3 mai 2013.

În acceaşi perioadă, dosarele vor fi verificate şi de către reprezentanţii sindicatelor, urmând ca în perioada 8-11 mai să să se aprobe lista cuprinzând punctajele acordate în urma evaluării, de către Consiliul de Administraţie al ISJ.

Lista cu punctajele obţinute de cadrele didactice se va afişa pe data de 13 mai, iar cei nemulţumiţi de punctaj pot depune contestaţii între 15 şi 17 mai. Rezultatele finale vor fi afişate pe 26 mai, iar pe 30 şi 31 mai lista cu personalul nominalizat pentru acordarea gradaţiei de merit va fi înaintată Ministerului Educaţiei Naţionale.

Cornel Şomîcu

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.