Săptămâna viitoare încep înscrierile la clasa pregărtitoare


Ministerul Educaţiei Naţionale a aprobat  Metodologia de înscriere a copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2013-2014. Conform acesteia, este obligatorie înscrierea în clasa pregătitoare a copiilor care împlinesc 6 ani până la 31 august 2013, iar la solicitarea părinţilor se pot inscrie în clasa pregătitoare şi copiii care împlinesc 6 ani până la 31 decembrie 2013, dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice o permite. Doar anul acesta, copiii în vârstă de 7 ani pot fi înscrişi, la cerere, în clasa I.

Potrivit Metodologiei, doar anul acesta copiii care împlinesc vârsta de 7 ani până la data de 31 august 2013, inclusiv, şi care nu au parcurs, anterior, clasa pregătitoare, pot fi înscrişi, la cerere, în clasa I. Tot în clasa I pot fi înscrisi, la solicitarea părinţilor, şi copiii care împlinesc vârsta de 7 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2013, inclusiv, daca evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei I.
Evaluarea dezvoltării psihosomatice se desfăşoară în perioada 2-19 aprilie 2013, în intervalul orar 10.00-18.00, iar rezultatul le va fi comunicat în scris părinţilor, tot in limita acestei perioade. Rezultatul nu poate fi contestat. Adresele instituţiilor unde vor fi evaluaţi copiii vor fi afişate în data de 28 martie în toate şcolile si pe site-urile inspectoratelor şcolare.
În prima etapă înscrierea se poate face la o singură şcoală . Anul acesta, părinţii care nu vor şcoala de circumscripţie trebuie să opteze, în cererea de înscriere, dacă vor totuşi ca locul la şcoala de circumscripţie să le fie rezervat. În cazul în care ei sunt respinşi la înscriere în şcoala pe care o doresc şi nu au bifat rezervarea locului la şcoala unde sunt arondaţi, atunci părinţii trebuie să-şi înscrie copiii în a doua etapă, la şcolile care mai au locuri libere.
Părinţii pot completa electronic cererile-tip de înscriere direct la şcoala la care vor să îşi înscrie copilul sau on-line cu confirmare la şcoală. Actele necesare înscrierii:

 • Cerere-tip de inscriere
 • Copie si original dupa actul de identitate al parintelui/tutorelui legal
 • Copie si original al certificatului de nastere al copilului
 • Documentul care atesta dezvoltarea psihosomatica corespunzatoare pentru parcurgerea clasei pregatitoare / clasei I (acolo unde este cazul).
 • Alte documente care sa ateste indeplinirea criteriilor generale si/sau specifice (acolo unde este cazul).

 

 

ÎNSCRIERI

 

 

Înscrierile încep pe 2 aprilie şi se vor desfăşura de-a lungul a două etape.  Prima etapă este destinată înscrierii tuturor copiilor, atât la şcolile de circumscripţie, cât şi la celelalte şcoli. La etapa a doua de înscrieri participă doar cei care nu au fost cuprinşi într-o şcoală după prima etapă.

Prima etapă: 02 – 22 aprilie 2013

 • Înscrierile se fac la scoala pe care vrei sa o urmeze copilul, de luni până vineri, între orele 08.00 – 20.00
 • sâmbata, între orele 08.00 – 13.00
 • părinţii pot suna la scoala pentru a fi programati intr-o anumita zi si la o anumita ora in vederea completarii cererii de inscriere

A doua etapa: 08 – 17 mai 2013

 • Cererile-tip de înscriere pot fi completate doar pentru şcolile pentru care mai exista locuri disponibile
 • Unitatile de invatamant sunt obligate să afiseze situatia copiilor inscrisi si a locurilor ramase disponibile, dupa fiecare etapa de inscriere.
 • În cererea-tip de inscriere pentru etapa a doua, parintii vor completa, in ordinea descrescatoare a preferintelor, maximum trei optiuni pentru scoli la care mai exista locuri disponibile.
 • Părinţii depun cererea online sau la secretariatul şcolii aflate pe prima poziţie din cele trei optiuni exprimate pentru etapa a doua.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.