CNSH, numărul 1 la pregătire pentru Bacalaureat


Desfăşurată săptămâna trecută, simularea Bacalaureatului a arătat că elevii de clasa a XII-a în majoritate mai au de pus la punct acest examen. Dacă la proba de Limba română, dată în fiecare liceu,  52,02 % din lucrări au primit peste nota minimă de promovare, la Matematică doar 23,71% au primit peste 5. Cei mai bine pregătiţi elevi s-au dovedit cei de la Colegiul Naţional “Spiru Haret” Târgu-Jiu.

 

 

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj a dat publicităţii  rezultatele simulării examenului de anul acesta. Conform rezultatelor finale, elevii claselor a XII-a înregistrează mari probleme la Matematică, la fel ca şi elevii de gimnaziu. Pentru Bacalaureat, din 3332 de elevi care au susţinut proba de Matematică, doar 795 au promovat, procentul de promovabilitate fiind de 23,71%. Cel mai mare procent de promovabilitate la proba de matematică s-a înregistrat la Colegiul Naţional „Spiru Haret” din Târgu Jiu, respectiv 83,33% din elevi. La polul opus se află Liceul Tehnologic din Bâlteni cu zero promovaţi.

La proba de limba şi literatura română, promovabilitatea elevilor a fost de 52,02%. Din cei 3987 de elevi care au susţinut această probă, 2075 au şi promovat. Colegiul Naţional „Spiru Haret” a fost lider, cu o promovabilitate de 99,09% la proba de Limba şi literatura română. Cel mai mic procent de promovabilitate la această probă s-a înregistrat la Colegiul Auto”Traian Vuia” , unde doar 4,92% din cele 122 de lucrări au obţinut notă de trecere.

La proba de istorie, din cele 666 de lucrări, 553 au primit note între 5 şi 10, promovabilitatea fiind în procent de 83,03%. Cei mai mulţi elevi care au promovat această probă sunt de la Liceul Tehnologic Turceni unde promovabilitatea a fost de 100%, la polul opus aflându-se Colegiul Naţional „George Coşbuc” din Motru, cu o promovabilitate de 59,15%.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.