Educaţia, un buget mai apropiat de nevoi


 

Remus-PricopieMinistrul Educaţiei, Remus Pricopie, a anunţat, sâmbătă, că în anul 2014 educaţia va primi cel mai mare buget din 2009 până în prezent.Anul viitor MEN   primeşte 13% din bugetul naţional, adică peste 22 de miliarde de lei, cu 2 miliarde mai mult decât în 2013, se arată într-un comunicat al Ministerului.

Remus Pricopie a declarat: „Este cea mai mare creştere din ultimii ani. În valoare absolută, Educaţia va beneficia în 2014 de cel mai mare buget din 2009 încoace, la care se pot adauga fondurile de la Sport si Tineret, respectiv cele care ii vizeaza pe elevi si studenti, precum si fondurile destinate integrarii tinerilor pe piaţa muncii”.

Ministrul a adaugat că salariile profesorilor debutanţi, ale asistentilor si ale preparatorilor vor creste cu 10%. Mai mult, subventiile pentru camine si cantinele din campusurile universitare vor fi majorate tot cu 10%.

„Pentru profesorii care şi-au câştigat drepturile salariale în instanţă, după ce au fost nedreptatiti în trecut, Bugetul pentru 2014 aloca 1,06 miliarde de lei, echivalentul a 10% din fondul de salarii. Un buget mai mare pentru Educatie inseamna si un sprijin mai consistent pentru studenti. Astfel, subventiile pentru camine si cantinele din campusurile universitare vor creşte cu 10%”, a mai declarat Remus Pricopie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.