Proiect european la Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru”


???????????????????????????????

Sunt cetăţean european, sunt educat! 

Acesta este titlul proiectului educaţional care se află în al doilea an de desfăşurare la Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru” din Tg-Jiu. Proiectul este coordonat de doamna profesoară Carmen Vulpe, cu ajutorul unei echipe alcătuită din elevii: Ana Cican, Oana Răgălie, Lucia Sucă şi Maria Negrea, din clasa a XI a A.

Pentru că în 2014 vor avea loc alegeri europarlamentare şi pentru că elevii din clasa a XI a A şi mulţi dintre colegii lor de liceu sunt la vârsa majoratului, ne-am propus să abordăm în acest an  problema educaţiei pentru democraţie şi pentru drepturile omului. Democraţia presupune asumarea unei culturi politice specifice, fiind inseparabilă de educaţie.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:  formarea independenţei de gândire,  manifestarea unui interes activ faţa de drepturile omului,  aprecierea importanţei modalităţilor democratice de luare a deciziilor,  respectarea procedurilor legale şi a drepturilor celorlalţi,  respectarea diferenţelor (credinţe, opinii, idei, religie),  disponibilitatea de a dialoga, de a respecta interesele legitime ale celorlalţi,  manifestarea unui interes constructiv pentru problemele comunităţii.

Una dintre activităţi s-a desfăşurat joi, 20.02.2014. Astfel, domnul profesor Popeangă Vasile, deputat de Gorj în Parlamentul României, le-a explicat elevilor importanţa exercitării dreptului la vot, modul în care funcţionează Uniunea Europeană, cât de importante sunt deciziile luate de Parlamentul European  pentru fiecare cetăţean din ţara noastră, cum îşi pune amprenta activitatea acestuia în viaţa tuturor românilor. Un procent ridicat din legislaţia care se aplică în România este elaborată la Bruxelles. Campania pentru alegerile europarlamentare se derulează sub sloganul: “Acţionează, Reacţionează, Decide” şi se concentrează pe cinci teme principale: economia, calitatea vieţii, locurile de muncă, banii şi Uniunea Europeană în lume.

Alegerile europarlamentare vor avea loc în toate ţările membre în Uniunea Europeană, în perioada 22 – 25 mai 2014. „În Europa, fiecare părere are o şansă!”

 

Prof. Carmen Vulpe

                   

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.