Acuzaţii neconfirmate la Grădiniţa „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu


 

Fest IIIScandalul izbucnit zilele trecute la Grădiniţa „Constantin Brâncuşi” pare unul artificial, ancheta ISJ îndreptându-se spre concluzia că faptele care sunt reclamate de un părinte nu se confirmă. Ancheta inspectorilor şcolari gorjeni nu pare să fi identificat ceva imputabil unităţii şcolare, faptul că îngrijitoarele trebuie să îndeplinească mai multe sarcini se datorează lipsei de personal şi de buget pentru asta.

Doi inspectori din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, au investigat cazul de la Grădiniţa „Constantin Brâncuşi”. Au fost intervievate  directoarea grădiniţei cu pricina,  educatoarele, dar şi îngrijitoarele de la grupa de copii, pentru a se afla adevărul. În acelaşi caz, urmează ca şi mămica ce a acuzat îngrijitoarea că fetiţa ei a fost agresată, după ce a vorbit despre deficienţele de igienă într-o şedinţă cu părinţii, să stea de vorbă cu reprezentanţii din cadrul IŞJ Gorj.

Ion Işfan, inspectorul şcolar general al judeţului Gorj,  a menţionat faptul că, din primele informaţii, acuzaţiile aduse reprezentantei unităţii educaţionale sunt nefondate. „Am trimis doi oameni, inspectorul d e zonă şi inspectorul de la educatoare. Au discutat cu directoarea grădiniţei, educatoarele şi îngrijitoarele de la grupa respectivă. Urmează să discute şi cu mama copilului respectiv, după care vom lua măsurile care se vor impune. Din câte observ eu şi din discuţiile pe care le port cu colegii mei care au fost acolo şi din câte am văzut că au făcut şi alte instituţii abilitate de control, se pare că nu se confirmă ce spunea mămica respectivă”.

În acest caz, şi Primăria Târgu-Jiu a demarat o anchetă pentru a se constata dacă se confirmă acuzaţiile făcute.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.