Sindicatele din învăţământul gorjean cer plata profesorilor pentru simulări


constantin-huicaDascălii gorjeni care sunt implicaţi în  corectarea lucrărilor la simularea Bacalaureatului din această săptămână  sunt hotărâţi să respingă propunerea făcută de ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, de a fi recompensaţi pentru activitatea prestată, prin zile libere şi nu prin sume de bani. În caz contrar, profesorii din Gorj ar putea recurge la forme de protest.

Profesorii din Gorj care asigură evaluarea lucrărilor de la simularea examenului maturităţii nu acceptă ideea ministrului Educaţiei, Remus Pricopie, conform căreia nu vor fi remuneraţi, ci, vor primi zile libere.  Reprezentanţii sindicatelor din învăţământul gorjean admit afirmaţia lui Pricopie ca fiind o greşeală şi nu ar putea înţelege o situaţie în care dascălii nu vor primii bani în plus la salariu pentru corectarea lucrărilor.

Sindicaliştii speră ca la întâlnirea dintre preşedinţii federaţiilor sindicale şi ministrul Educaţiei să găsească soluţia dorită de cadrele didactice. Constantin huică, liderul USLI Gorj, a declarat:„Faţă  de afirmaţia ministrului Educaţiei că profesorii vor fi recompensaţi cu zile libere pentru activitatea depusă în aceste comisii de evaluare, cred că a fost o greşeală pe care şi-a recunoscut-o şi ministrul. Nu pot fi recompensaţi cu zile libere. Activitatea profesorilor este destul de aglomerată şi pe timpul vacanţei. De comun acord, preşedinţii federaţiilor sindicale, împreună cu ministrul au convenit  să se întâlnească într-o comisie de dialog social, urmând să analizeze posibilitatea ca aceşti profesori să primească bani pentru activitatea desfăşurată”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.