Elevii se întorc în bănci din 23 aprilie


DSCF2157Începând de miercuri, 23 aprilie 2014, elevii revin în bănci pentru ultima parte a semestrului II. Este perioada tezelor, a evaluărilor naționale și a examenelor naționale pentru cei la sfârșit de cicluri.

Evaluarea naţională a tuturor elevilor din clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a este programată în perioada 6-29 mai. Cei care vor absenta, din motive întemeiate, vor fi evaluaţi într-o a doua sesiune. Notele obţinute de elevi la aceste evaluări nu vor fi trecute în catalog.

Examenele la Limba română şi Matematică de la Evaluarea Naţională pentru elevii clasei a VIII-a vor avea loc între 23 şi 25 iunie. Ca o noutate pentru acest an şcolar, la admiterea în liceu, ponderea mediei de la evaluarea naţională creşte la 75 la sută, faţă de 50 la sută cât a fost până   acum,  iar media notelor din ciclul gimnazial scade cu 25 la sută.Probele din prima sesiune a examenului de bacalaureat vor fi susţinute de absolvenţii claselor a XII-a în perioada 10 iunie – 7 iulie.Cursurile pentru elevii care termină liceul anul acesta se încheie în 30 mai, iar pentru cei din clasa a VIII-a, în 13 iunie. Elevii din celelalte clase vor  lua vacanţa de vară în 21 iunie, iar anul şcolar următor  va începe în 15 septembrie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.