Stagii de practică pentru elevii din Peştişani în Germania


 

poza 2 Un nou proiect LLP/LdV/IVT/2013/RO/011-,,European Training for a Better Transition from School to Workplace,, la  Liceul Tehnologic ,,Constantin Brâncuși,, Peștișani întărește parteneriatul transnațional încheiat în anul 2012 cu organizații din Germania.

În perioada 28.04-18.05.2014, un grup de elevi de la Liceul Tehnologic sunt în mobilitate în Germania la stagii de practică. Participanții, 16 elevi din clasele a XI-a, profil tehnic, specializările Tehnican operator tehnică de calcul si Tehnician mecatronist, se  alătură colegiilor care au beneficiat de formare profesională în context european, dobândind competențe noi in domeniul electronicii prin efectuarea stagiului de pratică în laboratoare specializate conform standardelor europene. Partenerii sunt: organizaţia de primire ZAW Zentrum fur Aus- und Weiterbildung Leipzig GmbH care  asigura elevilor condiții de dezvoltare a competențelor profesionale în spiritul european de muncă datorita unei dotări moderne și a unui personal competent și Wisamar Bildungsgesellshaft mbH i.Gr ca organizație intermediară care îi  susține in toate activitățile proiectului.

ZAW satisface cerinţele şi nevoile proiectului dispunând de ateliere si laboratoare bine dotate care permit realizarea activităților practice din cadrul modulului Circuite electonice (ce face obiectul proiectului) în cele mai bune condiții, de tutori acreditați,cu experiență internațională, vorbitori de limba engleza care să asigure îndrumare, supervizare de un înalt nivel pentru dobândirea de către elevi a competențelor profesionale la nivelul criteriilor de performanță cerute de standardele de pregătire profesională pentru calificările de nivel 3 și de piața muncii actuale.

Wisamar Bildungsgesellshaft mbH i.Gr. oferă asistență organizațiilor în derularea proiectelor din cadrul Programului Lifelong Learning, dispune de o echipă foarte bine pregatită, o echipa tânără dar cu experiență, adevarați profesionaliști în management de proiecte.

Proiectul este pentru elevi o modalitate de a avea accces la cunoștințe noi, de a dobândi competențe esențiale pentru profesie, o bună cunoaștere, utilizare, evaluare, conectare a circuitelor și componentelor electronice (componente de bază a echipamentelor, instalațiilor în societatea informațională) care să le permită să practice ceea ce au înscris pe diplomă și să înlesnească accesul spre locuri de muncă în domeniile pentru care se formează sau niveluri superioare de calificare.

Este de asemenea, o șansă de a explora în Germania un alt mediu de viață, altă cultură si de a-și  forma o atitudine deschisă față de diversitatea culturală europeană, de a dobândi o mai buna înțelegere a conceptului de cetățenie europeană, a drepturilor și îndatoririlor ce le revin ca cetățeni europeni. Elevii își vor  îmbunătați competențele de relaționare, competențele lingvistice și culturale, se vor responsabiliza și învăța să devina competitivi. Prin certificatele Europass Mobilitate  pe care le vor obține la șfârșitul stagiului li se va  deschide calea către  programele de formare profesională  la orice nivel și  din orice țară a UE si accesul  spre piata muncii  din UE.

Rezultate așteptate ale proiectului sunt: 16 participanți cu competenţe profesionale sporite ăn specializarea operator tehnică de calcul si mecatronică, 16 participanți cu competențe lingvistice sporite,  16 participanți cu certificate Europass care le accentuează calificarea și ii trece la o dimensiune Europeană, parteneriate durabile cu instituții de formare din UE, imagine pozitivă  a Liceului Tehnologic ,,Constantin Brancuși,, Peștișani în cadrul învățământului gorjean, scoala  fiind considerată un partener viabil și în cadrul altor activități, proiecte derulate de anumite instituții, organizații atat la nivel județean cat și național, internațional.

Proiectul ,,European Training for a Better Transition from School to Workplace,, creste  increderea că școala și programele europene  oferă șanse reale de reușită,  inserție socio-profesională, sprijinirea tinerilor în tranziția spre o viață activă oferindu-le stagii de pregătire profesională europene care ii va face competitivi pe piața europeană a muncii.

 

prof. Marinela Iliescu,

director Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuşi”  Peştişani

 

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.