Zeci de şcoli din Gorj vor fi evaluate de ARACIP cu finanţare europeană


 

Europa 382Preşedintele Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar, Şerban Iosifescu, a declarat  că 1.200 de unităţi de învăţământ preuniversitar vor fi evaluate în cadrul proiectelor din fonduri europene „Educaţiei de calitatea în şcolile din mediul rural” şi „Sprijinirea şcolilor pentru creşterea calităţii serviciilor educaţionale”. 

Potrivit reprezentantului ARACIP, dintre cele 1200 de unităţi de învăţământ, aproximativ 900 sunt din mediul rural. „În ultimii 7 ani au fost evaluate peste 3.000 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat şi particulare. Reţeaua şcolară publică numără 6369 de unităţi cu personalitate juridic, dintre care 3207 sunt în mediul rural. Dintre acestea, numai 244 au fost evaluate extern periodic, adică 7,6%. La nivelul sistemului de învăţământ preuniversitar din România s-a constatat că sunt diferenţe de calitatea în ceea ce priveşte şcolile din mediul urban şi acelea din mediul rural, situaţiei determinată pe bază de indicatori specifici în toate rapoartele naţionale de stare”, a spus Iosifescu, la o conferinţă de presă.

În cadrul proiectului „Educaţie de calitate în şcolile din mediul rural” vor fi sprijiniţi 600 de furnizori de educaţie iniţială din mediul rural pentru implementarea standardelor de calitate, pentru orientarea întregii activităţi a şcolii pe bazele de calitate recunoscute în România şi pentru atestarea nivelului de calitate furnizat.

Grupul ţintă în acest proiect îl reprezintă 1.200 de membri ai comisiilor de evaluarea şi asigurarea calităţii din cele 600 de unităţi de învăţământ din mediul rural. Persoanele din grupul ţintă vor fi identificate de Comisia de Evaluare şi Asigurarea a Calităţii, desemnată la nivelul fiecărei şcoli. În cadrul proiectului „Sprijinirea şcolilor pentru creşterea calităţii serviciilor educaţionale” grupul ţintă îl reprezintă 600 de unităţi de învăţământ şi 1300 de membrii ai comisiilor de evaluare şi asigurarea calităţii din aceste unităţi de învăţământ preuniversitar şi 50 de furnizori de educaţiei profesională iniţială.

Şerban Iosifescu a susţinut că ARACIP s-a implicat până în prezent în formarea a 15200 de persoane, dintre acestea, peste 10.000 fiind implicate în activităţile de asigurarea internă a calităţii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.