Aproape 5000 de elevi dau Bacalaureatul în Gorj


 

inspectoratul-scolar-judetean-gorjBacalaureatul 2014 începe marti, 10 iunie, cu examenul oral de Limba Română. Prima probă, evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, se va desfăşura până pe 12 iunie, după care va urma  Evaluarea competenţelor digitale şi examenul oral de Limbă straină. Examenele scrise încep în data de 30 iunie, cu Limba si literatura română. Candidatii care sustin Bacalaureatul pentru a treia oară plătesc o taxă de 230 lei. Deşi anterior se anunţase un număr de circa 5700 de candidaţi la Bacalaureat în Gorj,  s-au înscris până la urmă ceva mai mult de 4800 de elevi.
Bacalaureatul 2014, sesiunea iunie-iulie, debutează marţi, 10 iunie, cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Probele orale din cadrul BAC-ului se desfăşoară până pe 27 iunie, urmând ca pe 30 iunie să înceapă examenele scrise.

Calendarul examenului de Bacalaureat 2014 – Sesiunea iunie-iulie 2014

10 – 12 iunie 2014   Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana – proba A
11 – 13 iunie 2014   Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna – proba B
16 – 20 iunie 2014   Evaluarea competentelor digitale – proba D
23 – 27 iunie 2013   Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala – proba C
30 iunie 2014          Limba si literatura romana – proba E)a) – proba scrisa
1 iulie 2014             Limba si literatura materna  proba E)b) – proba scrisa
2 iulie 2014             Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – proba scrisa
4 iulie 2014             Proba la alegere a profilului si specializarii – proba E)d) – proba scrisa
7 iulie 2014             Afisarea rezultatelor (pana la ora 12:00)
7 iulie 2014             Depunerea contestatiilor (orele 12:00 – 16:00)
8 -10 iulie 2014      Rezolvarea contestatiilor
11 iulie 2014          Afisarea rezultatelor finale

Comisiile judetene de bacalaureat vor asigura dotarea cu camere video funcţionale a sălilor în care se desfăşoară examenele bacalaureatului, a sălilor în care se descarcă şi se multiplică subiectele, precum si a sălilor în care se preiau, se evaluează si se depozitează lucrările scrise.

Comisiile judetene de bacalaureat stabilesc componenţa comisiilor din centrele de examen cu cel mult 48 de ore înainte de începerea probelor scrise, prin tragere la sorti în şedinţă  publică, la care sunt invitaţi în scris, în mod obligatoriu, reprezentanţi ai consiliului judetean al Elevilor, ai asociaţiilor de părinţi si ai sindicatelor reprezentative din învatamant, ai presei scrise si audiovizuale. Nu vor fi nominalizate in comisiile de bacalaureat persoane care, in sesiunile anterioare ale examenelor nationale, nu si-au îndeplinit corespunzator atributiile, care au săvarsit abateri, respectiv au fost sanctionate, potrivit Ordinul ministrului educatiei nationale privind organizarea si desfasurarea examenului de bacalaureat national – 2014, ordin cu nr. 4.923.

Candidatii care sustin Bacalaureatul pentru a treia oara platesc o taxa de 230 lei

Absolventii de liceu din promotii anterioare care au picat de cel putin doua ori Bacalaureatul pana acum si care s-au inscris la sesiunea din 2014 platesc 230 lei pentru sustinerea tuturor probelor examenului de BAC din acest an, potrivit Ministerului Educatiei.

In cazul absolventilor de liceu care au picat examenele bacalaureatului de cel putin doua ori, dar care solicita recunoasterea unor probe promovate in sesiunile anterioare, „stabilirea sumei de plată  pentru examenul de bacalaureat se face diferentiat, in functie de numarul probelor pe care le sustine candidatul, luandu-se in calcul toate cheltuielile necesare examinarii fiecarui candidat, cu aplicarea prevederilor articolelor 3, 4, 36 si 37 din Metodologia de organizare si desfăşurare a examenului de bacalaureat, aprobata prin OMECTS nr. 4799/2010, valabila si pentru anul scolar 2013-2014”, a anuntat Ministerul Educatiei.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.