Deşi profesorii se ţin departe de Bacalaureat din cauza fondurilor insuficiente, Remus Pricopie a anunţat toleranţă zero pentru corupţie


 

remus-pricopie nouFoarte puţini profesori, inclusiv în Gorj, vor să participe în acest an la examenul de Bacalaureat. Pe lângă sumele jignitoare, profesorii acuză faptul că sunt priviţi ca potenţiali infractori.Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a ales deja varianta cu presiuni asupra directorilor să trimită profesorii la examen.

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a declarat: „Nu există subiectul protocol, nu există niciun alt subiect, organizarea acestor examene se poate face din fondurile alocate de la bugetul statului”.Acesta  a adăugat că i-a rugat pe directorii şcolilor, pe inspectorii generali şi pe reprezentanta asociaţiei de părinţi să le transmită un mesaj foarte clar părinţilor pentru ca aceştia să aibă grijă cu ce bani trimit la şcoală copiii.

Deşi examenul de Bacalaureat nu atrage profesorii, ministrul declară:„Repet, nu au voie să aloce bani sau să strângă bani pentru niciun fel de activitate asociată examenelor. Trebuie să ne luăm măsuri de precauţie. Şi anul trecut am transmis mesaje în acest sens. Aş vrea să-i rog pe cei care vor să se joace cu legea să vadă cazurile identificate şi ce s-a întâmplat cu oamenii respectivi care au fost daţi afară din sistem, nu mai sunt cadre didactice, sunt oameni care au dosare penale”.

 Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat, după o întâlnire avută cu senatorii PSD, că a avut în această dimineaţă o videoconferinţă cu inspectorii generali şi liderii de sindicat în care le-a cerut acestora să interzică orice colectare de bani pentru protocol, indiferent de motiv. Ministrul Educaţiei a ţinut să precizeze că nivelul subiectelor va fi „mediu plus”, subliniind că în alţi ani subiectele au fost concepute de parcă „erau olimpiade naţionale”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.