Proiectul Comenius „Dance your cultures…” la Dragoteşti


 

IMG_1747Proiectul Multilateral Comenius “Dance Your Cultures” desfăsurat in perioada 2012-2014,de Școala Gimnazială Corobăi-Dragotesti, judetul Gorj, având coordonator pe profesorul Necșulea Cosmin-Marian a ajuns la final.Bilanţul este unul extrem de pozitiv cu experienţe bogate, produse finale complexe şi dorinţe de accesare de noi proiecte.

Având ca parteneri tări precum Polonia,Turcia,Spania,Portugalia, Proiectul Multilateral Comenius   Dance your cultures” a avut ca scop promovarea culturii și tradițiilor locale din fiecare țară parteneră,prin studiul și analiza obiceiurilor locale,a cântecelor și dansurilor tradiționale,a poveștilor naționale,poeziilor,pieselor de teatru.

Prin activitățile proiectului „ Dance Your Cultures„,țara gazdă,Romania, a urmărit ca elevii din țarile partenere, utilizând noile tehnologii (facebook, twitter, blogul, videoconferintele) să descopere punctele comune intre traditile si obiceiurile din tarile participante folosind limba engleză,dar si limbile materne ale țarilor respective.

Echipa de proiect a  Romaniei  a implicat in cadrul acestor mobilitați treisprezece profesori si șaisprezece  elevi. Activitățile din agenda intâlnirilor au fost extrem de dense și au presupus multă muncă din partea  țărilor participante, dar acum când tragem concluzia finală, considerăm că totul a meritat.

Elevii si profesorii participanți la proiect au prezentat pe site-ul proiectului diverse elemente specifice fiecarei țări ,privind cântecele si dansurile  tradiționale zonelor vizitate.     Bucuria  a  fost mare  pentru  echipa Romaniei deoarece dansul care a fost învățat de toți partenerii  a fost” Bordeiasul,”  acesta  a reusit să ne adune  și să ne facă să iubim dansul tradițional românesc.

Albumul foto,materialul final al proiectului nostru,a fost realizat de echipa Romaniei in colaborare cu cei patru parteneri(Tucia,Polonia,Spania,Portugalia)si s- a pus accent pe importanta costumuilui national din fiecare tara parteneră .Cele mai frumose imagini cu costumele populare au fost incluse intr-un calendar pentru anul 2014-2015.

Cu speranta ca si noi,profesorii si elevii de la Scoala Gimnazială Corobai-Dragotesti, jud.Gorj, ne-am ridicat la nivelul organizărilor oferite de partenerii  europeni  , și am   încercat  să fim  ambasadorii neoficiali ai Romaniei  să ne promovăm cultura tradițională , acum la final nu ne ramâne altceva de făcut  decăt sa incepem  să lucrăm, la realizarea  unui alt proiect european.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.