Modificări spectaculoase de medii la Bacalaureat în Gorj, după contestații


Magheru 401Vestea cea bună pentru elevii Gorjului este că multe dintre contestațiile lor au fost acceptate, 435 dintr-un total de 1012. Doar că la unii elevi, în număr de 126, mediile s-au redus spectaculos. La Rovinari, unui elev nota  i-a crescut spectaculos cu circa 3 puncte la o probă și a promovat examenul final în timp ce altuia i-a scăzut media la o probă cu peste două puncte, el urmând să dea din nou examenul în toamnă. Un elev care a susținut examenul la Colegiul Tehnic Nr 2 Târgu-Jiu a urcat la Matematică de la 5.00 la 8.85.

 

Evaluatorii gorjeni care au corectat la Bacalaureat nu prea au motive să fie mulțumiți după ce 435 dintre lucrări au obținut alte note după contestații, soluționate într-un alt județ. A  crescut procentul de promovabilitate la Bacalaureat, după rezolvarea contestațiilor depuse de elevii nemulțumiți de mediile obținute. Din 1012  contestații depuse, 435 au fost admise și 577 respinse. Astfel că,  299 de note au crescut și alte 126 au scăzut, iar după rezultatele finale au mai promovat examenul 63 de elevi.

În urma acestor rezultate, dar mai ales a diferențelor de note de peste două și trei puncte, Comisia Județeană de Organizare a Bacalaureatului  va analiza aceste cazuri. Printre cele mai spectaculoase cazuri amintim: un elev care a susţinut examenul la Colegiul Tehnic nr. 2 are  la Matematică  8.85 față de 5.00 anterior, potrivit cotidianului PANDURUL. În alte cazuri identificate de noi, un elev picat la medie cu 5.91 și cu 6.40 la Biologie are acum doar 4.10 la această disciplină și nici o șansă să mai promoveze în această sesiune. Un caz spectaculos este cel al unui elev din seria curentă de la Colegiul ”gheorghe Tătărescu” Rovinari care a urcat la Matematică de la 2.75 la 5.15 și a promovat examenul.

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.