Vom avea Statutul Elevilor din această toamnă


Deybat 1Începând cu noul an şcolar, rolul elevilor în procesul de decizie din şcoală va creşte.Reprezentanții Consiliului Național al Elevilor (CNE) au participat, zilele trecute, la o ședință cu ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, alături de care s-a stabilit o serie importantă de aspecte. Pe de o parte, ministrul  și-a asumat ca, odată cu Regulamentul de funcționare al Consiliului de Administrație și al Regulamentului de Organizare Internă ale Unităților de Învățământ, va fi aprobat, până la 1 septembrie, și Statutul Elevilor.

În ceea privește prezența elevilor  în Consiliul de Administrație, Consiliul Național al Elevilor a convenit ca MEN  să pregătească o listă cu situațiile în care reprezentantul elevilor nu va putea fi prezent în cadrul acestor ședințe. În unitățile de învățământ care nu vor invita reprezentantul elevilor în C.A. decizia nu va fi validă.

Situația diplomelor a fost și ea abordată în ședința cu ministrul. De asemenea, CNE a propus ca reprezentanții elevilor să vină cu propuneri care să vizeze elaborarea programei școlare, având în vedere faptul că aceasta nu este tocmai adaptată nevoilor și condițiilor socio-economice. Iar, spre final, MEN şi-a asumat finanţarea unei adunări generale extraordinare în cadrul căreia să se desfășoare toate alegerile regionale, lucru benefic având în vedere că membrii vor avea ocazia să se cunoască mai bine în vederea unor alegeri informate privind sesiusiunea electorală de alegere a preşedintelui şi a secretarilor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.