Bacalaureatul şi Evaluarea Naţională îşi păstrează forma şi în 2015


Părinţii şi elevii care se temeau de surprize pentru examenele naţionale din 2015 pot să stea liniştiţi, lucrurile rămân la fel după declaraţiile ministrului Educaţiei, Remus Pricopie. Elevii din Gorj au o şansă în plus de pregătire prin proiecte cu finanţare europeană care demarează în această toamnă.

DSC00847
Ministrul Remus Pricopie a declarat:”Nu sunt schimbări privind bacalaureatul, nu sunt schimbări legate de evaluarea naţională. La admiterea în liceu, menţinem procentele de 75% şi 25% (ponderea mediei de la evaluare, respectiv a celei din gimnaziu, la calcularea mediei de admitere – n.r.). Am făcut această corecţie anul trecut, nu cred că se pune problema ca acum să se mai facă vreo schimbare. Bacalaureatul îşi păstrează structura, pot fi mici schimbări în metodologia de organizare, dar care nu vizează elevii, ci care vizează mici calibrări din lecţiile învăţate din 2013. Sau, spre exemplu, am introdus anul acesta acea declaraţie pe care directorul unităţii de învăţământ şi informaticianul care afişează rezultatele trebuie să o dea. Declaraţie pe proprie răspundere că rezultatele afişate sunt cele din calculator şi sunt cele de pe note”.
Pe de altă parte, potrivit lui Remus Pricopie, în momentul de faţă sunt deja judeţe care au scris proiecte şi care fac pregătire sub formă de after-school, sub diverse forme, pentru Evaluarea Naţională şi pentru Bacalaureat. Unul din aceste judeţe este Gorjul care are patru proiecte POSDRU pentru elevi şi cadre didactice care au debutat în luna mai şi vor funcţiona efectiv din luna septembrie 2014.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.