Dana Ştefania Braşoavă de la CNET, premiu naţional la Concursul „Memoria Holocaustului”


 

 

 

Dana Brasoava

Calificată la etapa națională a Concursului „Memoria Holocaustului”, desfășurată în perioada 13-17 iulie, la Lugoj, eleva Dana Ștefania Brașoavă, de la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu, a adus Gorjului un nou premiu național.

 

În perioada 13-17 iulie 2014, s-a desfășurat la Lugoj etapa națională a Concursului „Memoria Holocaustului”, organizat în acest an sub egida Ministerului Educației Naționale, Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din Romania „Elie Wiesel”, Memorial Library New York și Asociația „Percept Ministries” Surduc.

Județul Gorj a fost reprezentat la acest concurs de eleva Dana Ștefania Brașoavă, de la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu, din cei peste 40 de elevi calificați la faza națională, aceasta reușind să obțină în urma punctajului locul al patrulea (MENȚIUNE)  cu de 95.25 pct. Locul al III-lea a fost ocupat de reprezentantul județului Cluj (95.70 pct.), Locul al II-lea – Prahova (96.40 pct.) și Locul I – Vîlcea (97.50 pct.).

Dana Ștefania Brașoavă, este elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu, pasionată de istorie și literatură. În anul 2013 ea s-a calificat la etapa națională a Olimpiadei de Istorie, este redactor șef al revistei de cultură istorică „HISTORIA C.N.E.T.”, membră a Societății de Științe Istorice din România – Filiala Gorj și coordonatoare a Cercului Cultul Eroilor din cadrul Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu”.

În urma participării la etapa națională a Concursului „Memoria Holocaustului”,  Dana Ștefania Brașoavă  ne-a mărturisit că acest concurs „are menirea de a reaminti tinerilor faptul că dintre toate filele istoriei, cu siguranță cea mai întunecată este cea scrisă cu sângele celor 6 milioane de oameni. Oameni care înainte de a cădea victime în fața unei ideologii construită pe mituri iraționale, au avut o viață, o familie, visuri și speranțe. Acesta este de altfel și scopul competiției, formarea conștiintei tinerilor de astăzi, interesați, așa cum au dovedit și în acest an, din ce în ce mai mult de acest subiect, poate și datorită faptului că în sfârșit se înțelege importanța acestui sacrificiu care a servit că lecție pentru întreaga omenire. Concursul are însă și o latură menită să îi adune pe elevii preocupați de acest subiect, care trecând peste emoțiile competiției, s-au bucurat de activitățile desfășurate, precum și de multele discuții purtate cu supraviețuitori sau specialiști în tematica Holocaustului veniți din toate colțurile lumii.

Această reușită a elevei Dana Ștefania Brașoavă, de la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu, nu este una întâmplătoare, ea obținând și anul trecut Locul I, la etapa județeană a concursului. Succesul său este dublat și de preocupările mai vechi ale profesorilor Andrei Popete-Pătrașcu și Gheorghe Nichifor în privința studierii tematicii Holocaustului. Cei doi profesori au publicat în anul 2010 o lucrare intitulată „Memoria Holocaustului”, apărută la Editura Arves din Craiova, iar în anul 2012, un CD-ROM cu ISBN, conținând activitățile didactice dedicate studierii și abordării Holocaustului, desfășurate în perioada 2007-2012, la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu.

 

 


 

 

 

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s