Doar jumătate dintre candidaţii la Definitivat au trecut examenul în Gorj


colegiul-tehnic-nr-260,62% dintre candidaţi au promovat examenul naţional de definitivare în învăţământ, sesiunea 2014 (rezultate înainte de contestaţii), cu aproape 13% mai mulţi decât în aceeaşi etapă a anului 2013. Gorjul se plasează  sub procentul pe ţară, doar ceva peste 50% dintre candidaţi reuşind să treacă peste media obligatorie de 8.00(70 din 131). 61 de candidaţi din Gorj au picat la medie iar 29 apar ca neprezentaţi pe site-ul MEN.
Ministerul Educaţiei Naţionale a centralizat rezultatele înregistrate la examenul naţional de definitivare în învăţământul preuniversitar, sesiunea 2014. Din totalul de 9.196 candidaţi prezenţi la proba scrisă (92,73%),60,62% au promovat. Rata de promovare este superioară cu aproape 13 procente celei de anul trecut (înainte de contestaţii) – 47,83%. Cel mai ridicat procent de promovare s-a înregistrat în judeţul Cluj (72,57), iar cel mai scăzut, în judeţele Maramureş şi Giurgiu (47,62). În Capitală, rata de promovare iniţială este de 55%.
Dintre candidaţii care au promovat examenul, 57 au obţinut note de 10, iar alţi 339, note între 9,50 şi 9,99. Cele mai multe note (4.683) s-au înregistrat pe tronsonul 8 – 8,99.
Reamintim că dintre cei 10.764 candidaţi înscrişi la începutul anului şcolar au fost admişi să participe la proba scrisă doar candidaţii care au îndeplinit cumulativ condiţiile prevăzute de metodologieefectuarea unui stagiu de predare în specialitatea postului de cel puţin un an, calificativul pentru anul şcolar în curs „Bine” sau „Foarte bine” şi minimum media 8 la cele două inspecţii speciale la clasă desfăşurate pe perioada anului şcolar. Astfel, dintr-un lot de 9.917 candidaţi eligibili, s-au prezentat 9.196 (92,73%)40 de candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentative de fraudă.
Afişarea primelor rezultate a avut loc sâmbătâ, 19 iulie, atât la centrele de examen, cât şi online, pe site-ul dedicat, http://definitivat.edu.ro.
Contestaţiile se pot depune la sediile inspectoratelor şcolare judeţene, în intervalul 19-20 iulie, şi vor fi soluţionate între 21 şi 23 iulie. Afişarea rezultatelor finale este programată pentru data de 24 iulie. Nota minimă de promovare a examenului este 8.
Menţionăm că, începând cu anul trecut, Ministerul Educaţiei Naţionale a decis ca nota minimă de promovare a examenului naţional de definitivare în învăţământ să crească de la 7 la 8. Cadrele didactice care promovează examenul naţional de definitivare dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.