Elevul Dumitru Călugăru, „Gorjeanul Anului” 2013


Calugaru 1Calugaru 2Consiliul Judeţean Gorj a decernat miercuri titlul de „Gorjeanul Anului 2013” celui mai bun elev pe care l-a avut judeţul nostru în ultimii ani, Dumitru Călugăru. Acesta nu a putut fi prezent deoarece este în Vietnam la Olimpiada Internaţională de Chimie. Premiul a fost ridicat de tatăl său.

Elevul Dumitru Călugăru nu a putut să fie prezent la Târgu Jiu pentru a intra în posesia Titlului „Gorjeanul Anului” 2013, deoarece se află în Vietnam, la Hanoi, unde se desfăşoară Olimpiada Internaţională de Chimie. La ceremonie, au participat profesorii pe care i-a avut olimpicul la şcoala generală, precum şi profesorii de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”, unde studiază în prezent. De asemenea, cel care a intrat în posesia distincţiei a fost tatăl lui Dumitru Călugăru, de profesie inginer, cel care şi-a susţinut fiul la toate concursurile la care a participat.

După cum aţi putut citi în premieră în această publicaţie, Dumitru Călugăru a câştigat medalia de aur cu echipa României, la Olimpiada Internațională de Chimie „Dimitri Mendeleev”, ediția 2014, de la Moscova. Din câte se pare, Dumitru Călugăru va susţine, la anul, examen de admitere la renumita Universitate din Cambridge, Anglia. Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean gorj, a declarat: „Este un privilegiu pentru autorităţile judeţene să poată aprecia valorile indiferent de vârstă. E un semn de recunoaştere a performanţei şi a muncii tuturor cadrelor didactice care au lucrat şi lucrează cu Dumitru Călugăru. Sunt importanţi astfel de oameni pentru judeţ şi ei trebuie susţinuţi”. Premiul acordat de autorităţi a fost de doar 1000 lei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.