Profesorul Viorel Gârbaciu omagiat de Consiliul Judeţean Gorj


Garbaciu 3Imn 3Directorul Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu, Viorel Gârbaciu, a primit „Diploma de Excelenţă” din partea Consiliului Judeţean, un titlu onorific acordat pentru aportul privind promovarea imaginii Gorjului.

Şedinţa de Consiliu Judeţean desfăşurată ieri a fost una emoţionantă. Consilierii judeţeni au aprobat acordarea unei „Diplome de Excelenţă” pentru anul 2013 lui Viorel Gârbaciu, directorul interimar al Şcolii Populare de Artă din Târgu-Jiu, pentru meritele deosebite aduse privind promovarea culturii tradiţionale gorjeneşti. De-a lungul carierei sale, Viorel Gârbaciu a lăsat o amprentă în memoria publică gorjenească, el înfiinţând Ansamblul „Maria Lătăreţu”, Trupa de păpuşari „Pinochio” şi Orchestra de Cameră „Lyra Gorjului”. De asemenea, Viorel Gârbaciu a publicat numeroase cărţi de poezii, a colaborat cu mai multe reviste şi publicaţii şi a realizat ani la rând emisiunea „Curtea cu Prieteni” la un post de radio local. Reţinem din declaraţia sa de miercuri: „Vă mulţumesc tuturor! În viaţă treci prin bune, treci prin rele, viaţa mea este şi sper câtva timp un şir aproape neîntrerupt de bucurii, bucurii pe care mi le-a adus profesia asta pentru că, iată, consider că dincolo de dascăl profesia mea este cultura şi aici am încercat să dau tot ce pot mai bun în mine pentru neamul meu gorjenesc, pentru plaiul acesta valoros şi pentru a ajunge să nu mai fim ridiculizaţi de vorba aceea a lui Constantin Brâncuşi”
Tot în şedinţa de miercuri consilierii judeţeni au ascultat imnul Gorjului intitulat „Ţara lui Brâncuşi” pe versurile profesorului Viorel Gârbaciu şi interpretat de soprana Daniela Popescu şi formaţia Litua Band a Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu. Melodia a fost compusă în urmă cu două decenii de Viorel Gârbaciu şi cântată de grupul „Strunga” de la Palatul Copiilor, iar acum a fost readaptată. Acest imn a fost înmânat fiecărui consilier judeţean, cu ocazia decernării „Diplomei de Excelenţă” lui Viorel Gârbaciu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.