Astăzi absolvenţi, mâine şomeri în Gorj


Romeo ChiriacPeste 1000 de absolvenţi promoţia 2014, de facultate şi liceu,  s-au prezentat  la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj pentru a-şi depune dosarul în vederea obţinerii indemnizaţiei de şomaj. Cele mai multe dosare au fost depuse de absolvenţii de liceu.

Potrivit lui Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj, 1160 de absolvenţi de anul acesta vor să devină şomeri. Dintre aceştia 109 au finalizat o facultate, 998 au absolvit un liceu de specialitate, 29 au absolvit un liceu teoretic, 4 au finalizat şcoala de maiştri, 3 au încheiat şcoala generală, 16 au urmat o şcoală postliceală şi pe partea de învăţământ complementar de ucenici o singură persoană. Pentru a beneficia de indemnizaţia de şomaj, cei care s-au înscris trebuie să mai depună la dosar, pe lângă documentele prezentate iniţial (certificat de naştere, de căsătorie-dacă este cazul, actul de studii şi adeverinţa medicală de la medicul de familie) şi o declaraţie de la Fisc, în ceea ce priveşte veniturile. Primesc şomaj dacă veniturile sunt mai mici decât indicatorul social, de 500 lei/lună.

Indemnizaţia de şomaj se acordă pentru o perioadă de 6 luni timp în care şomerul primeşte lunar suma de 250 de lei. Cel de-al doilea dosar poate fi depus la AJOFM Gorj în termen de un an. Conducerea Agenţiei spune că singurii absolvenţi care îşi mai pot depune de aici încolo dosarele pentru indemnizaţie de şomaj sunt cei care nu şi-au lămurit încă  situaţia şcolară.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.