Loc de joacă destinat copiilor cu dizabilităţi din Gorj


AtelierAtelier 2În perioada 20 iulie – 2 august 2014, Asociația „Ateliere Fără Frontiere” a realizat un șantier de solidaritate și dezvoltare locală în municipiul Târgu Jiu. Acțiunea s-a desfăşurat la Complexul de Servicii Comunitare pentru Copiii cu Nevoi Speciale, centru destinat copiilor cu dizabilități din comunitate și totodată adăpost permanent pentru copiii aflați în situații dificile din județ.

Obiectivele propuse prin acest proiect au constat în reasfaltarea curții, crearea unui spațiu de joacă adaptat copiilor, susţinerea unor activități de educație «verde», interculturale și ludice.

Potrivit organizatorilor, proiectul  a avut la bază responsabilitatea și implicarea civică a 20 de voluntari din Franța, Portugalia, Italia, Armenia, București, Târgu Jiu, precum și 7 tineri din cadrul programelor Complexului de Servicii Comunitare, beneficiari direcţi.  Acest proiect a fost susținut de către Primăria Târgu Jiu, Consiliul Județean Gorj, Kaufland România, Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Nevoi Speciale – Târgu  Jiu, Polaris și Salvamont Gorj.

Ateliere Fară Frontiere este o asociație română non-profit de inserție, a cărei misiune este integrarea socio-profesională a persoanelor în mare dificultate, lupta împotriva risipei și poluării prin recondiționarea și reciclarea echipamentelor IT uzate, reutilizarea deșeurilor publicitare prin confecționarea de sacoșe și obiecte promoționale, solidaritatea prin donații de echipamente IT pentru proiecte educaționale și organizarea de șantiere de solidaritate.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s