Peste 100 de posturi libere în învăţământul gorjean


inspectoratul-scolar-judetean-gorjDeşi s-au derulat mai multe etape de repartizare pe post a candidaţilor  care au promovat anul acesta examenul de Titularizare, în Gorj au mai rămas libere aproximativ 124 de posturi, majoritatea incomplete. Acestea trebuie ocupate până la 1 septembrie 2014, data oficială de debut al noului an şcolar. Dacă nici acest lucru nu se întâmplă, şcolile îşi vor organiza concursuri proprii de suplinire.

Inspectoratul  Şcolar Judeţean Gorj a scos la concurs 26 de posturi titularizabile şi 256 de posturi complete şi incomplete pentru suplinire (97 complete şi 159 incomplete). Şedinţă publică de repartizare pe posturile titularizabile a candidaţilor care au obţinut minimum nota 7, atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului, s-a desfăşurat în data de 31 iulie, la nivelul judeţului nostru fiind repartizaţi atunci pe posturi 18 candidaţi. Repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioadă determinată s-a realizat în şedinţe publice organizate în perioada 4-5 august 2014, perioadă în care au fost repartizaţi pe posturi 140 de candidaţi din judeţul Gorj.

Potrivit ISJ Gorj, după aceste două de repartizare de post, în Gorj au rămas libere 124 de posturi pe perioadă determinată, 42 complete şi 82 incomplete. Reamintim că anul acesta, la proba scrisă din cadrul examenului de Titularizare au participat aproape 500 de candidaţi, iar 327 dintre aceştia au obţinut note peste 5. Doar 205 candidaţi au obţinut cel puţin nota 7. Mai exact, 110 candidaţi au obţinut note între 7 şi 7,99, 59 au luat note între 8 şi 8,99, iar alţi 35 de dascăli au primit note între 9 şi 9,99. Un singur candidat – o educatoare – a reuşit anul acesta să obţină nota 10.

Conform Metodologiei cadru privind mobilitatea personalului în învăţământ, repartizarea cadrelor didactice pe posturi se va încheia până pe 1 septembrie 2014  în urma etapei de ocupare a posturilor didactice prin transfer pentru soluţionarea restrângerii de activitate, cea de ocupare a posturilor prin transfer consimţit între şcoli, după etapa de detaşare în interesul învăţământului sau la cerere şi după repartizarea titularilor din ceilalţi ani. Dacă în urma tuturor etapelor de repartizare vor rămâne posturi neocupate, şcolile au dreptul să organizeze concursuri, conform Metodologiei, pentru posturile vacante.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.