10 000 de funcții de conducere din învățământ scoase la concurs


 

DSCN5784Profesorii care vor dori să ocupe o funcţie de conducere în învăţământul preuniversitar o vor putea face doar pe bază de concurs, începând de anul viitor, a declarat ministrul Educaţiei,Remus Pricopie. Reamintim că în învățământul gorjean nu s-au mai organizat asemenea concursuri din anul 2009 iar în prezent sunt circa 200 de inspectori școlari și directori.

Ministrul Educației Naționale a declarat  că, începând din anul şcolar 2015 – 2016, toate posturile de conducere din învăţământul preuniversitar vor fi ocupate exclusiv în urma susţinerii unui concurs. ”În primul rând vom aproba metodologiile de ocupare a funcţiilor de inspectori şcolari. În septembrie – decembrie va fi o perioadă de stabilit proceduri, de clarificări, de dezbateri publice, de depunere a candidaturilor, iar din ianuarie, într-o primă fază, vom începe concursurile de inspectori”, a spus Remus Pricopie. Ministrul a arătat că se are în vedere şi organizarea concursurilor pentru ocuparea funcţiilor de directori de licee, iar apoi pentru directorii din celelalte unităţi de învăţământ.
Pricopie a subliniat că obiectivul este ca la 1 septembrie 2015 toate funcţiile de conducere să fie ocupate prin concurs: ”Nu e o procedură deloc simplă. Sunt 6.800 de unităţi cu personalitate juridică, avem cluburi şcolare sportive, inspectorate judeţene. În total vorbim de peste 10.000 de funcţii de conducere în sistemul de educaţie. Vom pune toate aceste lucruri într-o ordine firească, cu un cadru legal, clar, şi nu confuz, ca să ne trezim cu procese, contestaţii”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.