”Voluntari pentru un Turism Ecologic în Munții Parâng”


VoluntariŞcoala Gimnazială Novaci în calitate de coordonator al Proiectului Regional educativ „Voluntari pentru un Turism Ecologic în Munții Parâng” va invită să luați parte la deschiderea festivă a activităţilor de proiect la nivelul judetului Gorj care va avea loc marti, 26.08.2014, la iesirea din orasul Novaci spre Rânca,  punctul „Monumentul Gheorghe Tatarăscu”.

Pentru o mai buna informare in privinta activitatilor derulate în cadrul proiectului va aducem la cunostintă  faptul că în ziua de 26 august 2014, un număr de aproximativ 80 de elevi şi cadre didactice din Novaci si  din  alte  localitati  gorjene vor participa la o amplă activitate de ecologizare în regim de voluntariat pe traseul Novaci-Rânca. Actiunea va fi reluata în perioada 30-31 august 2014 când un  numar  de  aproximativ  150  de voluntari, elevi, părinti, studenti  si cadre  didactice  din  judetele Gorj, Vâlcea, Alba şi Hunedoara  vor participa  la  activitatea  finala  a  Proiectului  educativ  regional “ VOLUNTARI  PENTRU  UN  TURISM  ECOLOGIC  IN  MUNTII  PARANG”, coordonat de Şcoala Gimnazială Novaci, ocazie cu care vor fi ecologizate traseele: Păpusa – Obârsia Lotrului – Valea Frumoasei ( voluntari din Gorj), Jiet – Valea Lotrului ( voluntari din Petrosani coordonati de Şcoala Gimnazială Nr. 7 Petrosani), Tău – Barajul de la Oasa (voluntari din Judetul Alba coordonati de Primăria localităţii Sugag) şi Voineasa – Lacul de acumulare Vidra (voluntari din judetul Vâlcea coordonati de Şcoala Gimnazială Voineasa).  Cu această ocazie activităţile de ecologizare vor fi completate cu actiuni de educare ecologică a persoanelor care tranzitează Munţii Parâng pe Transalpina sau pe alte cărări de munte, care muncesc în aceste zone şi care pur si simplu exploatează natura în folos personal în multiple forme fara a acorda atentia necesară păstrării mediului natural sanatos.

Ştiut fiind de către organizatori faptul că în cele mai frumoase zone ale ţării se pune problema ecologizării şi educării ecologice a cetăţenilor, prin acţiunile implicate de prezentul proiect, ne oferim, în regim de voluntariat să dăm o mână de ajutor comunităţii în care trăim prin colectarea de gunoaie, să sensibilizăm participanţii la trafic şi „consumatorii” de turism, culegatorii de fructe de padure si ciuperci, posesorii de cabane şi pensiuni, crescătorii de animale, comerciantii  prin distribuire de fluturaşi tematici, în vederea formării unui comportament social civilizat, să atragem atenţia opiniei publice că Proiectul Transalpina reprezintă viitorul turistic al Olteniei de nord.

Din aceste motive invităm institutia dumneavoastră să participe alături de noi la activităţile de ecologizare în forma agreată de dumneavoastră ( cu sprijin uman, material sau financiar pentru transportul, masa sau materialele de lucru necesare) in regim de voluntariat

 

PROGRAM:

  • Marti, 26.08.2014, ora 8,30, la monumentul din Plaiul Ungurenilor va avea loc deschiderea festiva a activitătii, ocazie cu care sunt invitati sa participe reprezentanţii tuturor institutiilor care doresc sa se implice.

Punctul de intâlnire în vederea deschiderii actiunilor de ecologizare va fi la monumentul din Plaiul Ungurenilor. Va fi ecologizată zona Novaci – Rânca. Activitatea se va finaliza cu o masă festivă de promovare a unor produse alimentare cu specific local în punctul „ La Foisor”, situat lângă biserica din Rânca.

  • Sâmbătă şi duminica, 30, 31.08.2014, pornind din punctul Păpusa, pe picioare spre Obârsia Lotrului vor fi ecologizate zonele cele mai frecventate de turisti şi culegatori de fructe de pădure sau ciuperci. Voluntarii vor fi cazati sambata seara la Cabana Cerbul situată în zona Oasa, ocazie cu care sponsorii vor oferi voluntarilor cazare şi o masă gratuite.

 

Cu această ocazie va invităm si în seara zilei de 30.08.2014, la întâlnirea voluntarilor cu reprezentantii autoritătilor din judetele participante pe tema „Viitorul dezvoltarii turismului în Muntii Parâng” care va avea loc la ora 18,00, la cabana Cerbul, situată în apropierea barajului de la Oasa, judetul Alba.

 

 DIRECTOR,

Prof.  Basarabă  Elena

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.