Circa 1500 de elevi din Gorj dau bacalaureatul de toamnă


Bac fotoDoar 1500 de gorjeni vor susține probele scrise ale Bacalaureatului de toamnă în 5 centre de examen și două de evaluare, toate la Târgu-Jiu.Ședința de instruire s-a desfășurat la Colegiul Național ”Spiru Haret” și a fost urmată de o videoconferință cu ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie. Conducerea ISJ Gorj a făcut toate demersurile pentru un Bacalaureat în bune condiții în județul nostru.

Duminică, 24 august, ministrul Educației Naționale a desfășurat o videoconferinţă au participat toţi inspectorii şcolari generali, inspectorii şcolari generali adjuncţi, președinţii comisiilor judeţene de examen şi membrii Comisiei Naţionale de Bacalaureat.

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a solicitat tuturor celor implicaţi în organizarea şi desfășurarea examenului de Bacalaureat, sesiunea august – septembrie, respectarea strictă a regulamentelor şi toleranţă zero faţă de orice tentativă de fraudare. Ministrul a făcut un apel la rigoare procedurală şi a pus accent pe ideea de prevenţie a eventualelor nereguli sau disfuncţionalităţi.

Luni, 25 august, debutează probele scrise din cadrul examenului de Bacalaureat 2014, sesiunea august – septembrie, cu proba la Limba şi literatura română. Proba se va desfăşura în 208 centre de examen, iar lucrările vor fi evaluate în 76 de centre de evaluare. În județul Gorj, cei 1500 de candidați rămași vor da examen în 5 centre: Colegiul Economic ”Virgil Madgearu”, Colegiul Tehnic Nr 2, Colegiul Tehnic ”Henri Coandă”, Colegiul Tehnic ”Ion Micu” și Școala Gimnazială ”Constantin Brâncuși”. Potrivit profesorului Petre Nanu, președintele Comisiei Județene de Bacalaureat, lucrările se vor evalua în două centre: Școala Gimnazială ”Ecaterina Teodoroiu” și Școala Gimnazială ”Voievod Litovoi”.

La această probă s-au înscris 39.091 de absolvenţi de clasa a XII-a, dintre care 29.616 sunt din promoţia curentă şi 9.475 din promoţiile anterioare.

Sesiunea august – septembrie va continua marţi, 26 august, cu examenul la Limba şi literatura maternă E)b). Proba obligatorie a profilului E)c) va avea loc pe 27 august, iar cea la alegere a profilului şi specializării E)d) pe 29 august.

Afişarea rezultatelor se va face pe data de 1 septembrie, până la ora 12.00, urmând ca, în aceeaşi zi, să fie depuse contestaţiile, în intervalul orar 12.00 – 16.00. Soluţionarea contestaţiilor se va realiza între 2 şi 3 septembrie, iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe 4 septembrie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.