Două treimi din şcolile gorjene pregătite de începutul noului an şcolar


ReabilitariReprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj au prezentat, joi, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, stadiul pregătirii unităţilor de învăţământ preuniversitar pentru începerea noului an şcolar 2014-2015.Circa două treimi din şcolile Gorjului sunt gata pentru începerea noului an şcolar, restul urmând să fie aduse la parametrii optimi în următoarele două săptămâni. La nivel judeţean, unităţile şcolare totalizează peste 600 de clădiri.

Potrivit inspectorului şcolar general adjunct, Petre Nanu, lucrările de întreţinere şi igienizare la unităţile şcolare au fost realizate în proporţie de 70%, iar protocoalele cu unităţile abilitate să colaboreze cu şcolile sunt încheiate în procent de 45%. Petre Nanu spune că:”Pentru implementarea planului de măsuri pentru pregătirea unităţilor pentru noul an şcolar, reprezentanţii acestora au făcut demersuri către autorităţile locale pentru obţinerea fondurilor necesare demarării lucrărilor de reabilitare, fiind verificată situaţia din teren în perioada 1 august – 15 august. De asemenea, lucrările de reparaţii la acoperişurile şi grupurile sanitare se află într-o fază avansată şi s-au finalizat cele la instalaţiile de încălzire, reparaţii pardoseli şi tâmplărie, amenajarea curţilor, precum şi activităţi de aprovizionare cu combustibilul necesar pentru perioada de iarnă”.

Petre Nanu a declarat că, în paralel, unităţile de învăţământ au întreprins demersurile necesare pentru obţinerea autorizaţiilor de funcţionare, urmând ca procesul să se definitiveze în lunile septembrie, octombrie şi noiembrie, în funcţie de data la care expiră autorizaţia anterioară. La nivel judeţean există un număr de 600 de clădiri ale învăţământului preşcolar, gimnazial şi preuniversitar şi 112 unităţi cu personalitate juridică.

Un gând despre “Două treimi din şcolile gorjene pregătite de începutul noului an şcolar

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.