Târgu-Jiu, destinație turistică și culturală unicat


MarulÎntr-un moment în care orașul Târgu-Jiu arată mai urât ca niciodată datorită lucrărilor care au deteriorat practic fiecare stradă, avem parte de o veste bună, recunoașterea internațională pentru municipiul de pe Jiu. Evenimentul a avut loc la Masa Tăcerii din Parcul Central al orașului, această recunoaștere internațională conferind municipiului Târgu-Jiu titlul de „Destinație Turistică și Culturală Unicat”.

Manifestarea a fost onorată de ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mediu de Afaceri și Turism, Florin Jianu.Potrivit președintelui Consiliului Județean (CJ) Gorj, Ion Călinoiu, trofeul „Mărul de Aur” reprezintă un moment unic și irepetabil pentru Gorj, județul intrând astfel în elita turismului mondial.

„Mărul de Aur”, un premiu unic și irepetabil pentru Gorj, iată momente istorice care ne fac să privim cu mândrie către acest meleag care intră, astfel, în elita turismului mondial. Munca depusă a fost a unei echipe întregi și a fost coordonată de organismul de specialitate prin care jurnaliștii din țară și din afară au fost aceia care au dus greul, deoarece selecția nu a fost una ușoară”, a spus Ion Călinoiu.

În context, ministrul Florin Jianu a declarat că momentul este unul istoric, decernarea premiului însemnând recunoașterea internațională a potențialului turistic din țara noastră.

„Este un moment istoric decernarea ‘Mărului de Aur’, care reprezintă Oscarul în turism pentru Târgu-Jiu. Practic, România continuă seria de evenimente pe care a avut-o cu Comisia Europeană a Turismului, cu Organizația Mondială a Turismului, iată, azi, cu decernarea acestui premiu însemnând recunoașterea internațională a potențialului turistic din țara noastră. Statisticile arată o creștere de 12 % a numărului turiștilor străini, o creștere dublă față de anul trecut. Suntem pe un tren pozitiv, foarte bun”, a subliniat Florin Jianu.

Trofeul „Mărul de Aur” confirmă oportunitatea de a dezvolta în viitor orașul Târgu-Jiu și județul Gorj ca destinații cultural-turistice în industria de travel din România, din Europa și din întreaga lume. Premiul este cu atât mai valoros cu cât doar alte patru obiective turistice din România îl dețin în portofoliu.
Din delegația FIJET care a venit la Târgu Jiu pentru acordarea trofeului Mărul de Aur au făcut parte: Marijana Rebic (Croația), secretar general, Mohamed Salah Attia (Egipt), vicepreședinte FIJET și Plamen Starev (Bulgaria), președintele Comisiei speciale FIJET pentru acordarea trofeului Mărul de Aur.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s