Campaniile de vaccinare au început în școlile din țară


Atelier 2Începând de luni, 20 octombrie 2014, în toate școlile din România ar fi trebuit să înceapă campaniile de vaccinare pentru anul şcolar 2014 – 2015. În unităţile de învăţământ din învățământul preuniversitar de stat, vaccinarea va fi făcută de către medicul şcolar sau medicul de familie care are atribuţii de medicină şcolară. Doar că în Gorj lucrurile stau foarte prost mai ales la nivel rural unde medicii de familie strălucesc prin absență sau nu se implică suficient.

 

Astfel, în perioada 20 – 31 octombrie 2014 va avea loc vaccinarea antirujeolică / antirubeolică / antiurliană la copiii de clasa I, în intervalul 10 – 21 noiembrie se va desfăşura campania de vaccinare antipoliomielitică a elevilor din clasele a II-a (8 ani) şi la copiii cu vârsta de 6 ani (clasa pregătitoare), iar în perioada 2 – 15 decembrie se va face vaccinarea diftero-tetanică la clasele a IX-a (restanţieri din anul şcolar 2013 – 2014) şi a VIII-a.

Aceste campanii de vaccinare se adresează tuturor copiilor de vârstă eligibilă, şcolarizaţi şi neşcolarizaţi. Vaccinarea copiilor neşcolarizaţi se va efectua prin intermediul cabinetelor medicilor de familie. Implementarea pe scară largă a programelor de vaccinare în ultimii 30 ani a condus la rezultate remarcabile. Regiunea europeană este declarată ”polio-free” (fără poliomielită) de către OMS încă din 2002, iar în ultimul deceniu numărul de cazuri de rujeolă din regiune a fost redus cu peste 90%.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.