”Săptămâna fructelor şi a legumelor donate”la Colegiului Tehnic „General Gheorghe Magheru” din Tg- Jiu


 

WP_20141120_007În săptămâna 17-21 noiembrie,2014,  elevii Colegiului Tehnic „General Gheorghe Magheru” din Tg- Jiu s-au implicat în campania socială de sprijinire a copiilor aflaţi în dificultate. Campania s-a derulat în cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC) sub egida „Săptămâna fructelor şi a legumelor donate”.

Scopul acestei campanii a fost acela de a sensibiliza elevii şi profesorii din unitatea noastră de învăţământ cu privire la situaţia dificilă în care se află copiii care suferă de lipsa alimentelor. De asemenea am încercat să  dezvoltăm spiritul voluntariatului de la vârste mici, atitudinea de întrajutorare și grija față de ceilalți prin sensibilizarea elevilor şi profesorilor din şcoală cu privire la situaţia dificilă în care se află unii copii afectaţi de situaţia financiară a părinţilor.

Elevii implicaţi în activităţi de voluntariat  au înţeles cât de  important este  să dăruieşti din proprie iniţiativă, fără a cere nimic în schimb, ci doar din convingerea că e bine să ne ajutăm aproapele. Voluntariatul se poate naşte în sufletul fiecăruia,  voluntariatul presupune dăruire de sine dar şi responsabilitate. Prin acest demers copiii şi-au consolidat abilităţile de a trăi împreuna cu ceilalţi într-o societate unită şi solidară, în care contează valenţele umanitare, implicarea, angajamentul, responsabilitatea.

Majoritatea  elevilor  şi  foarte mulţi profesori s-au implicat în acţiunea de colectare a fructelor şi legumelor. În  urma donaţiilor făcute, 14 elevi au primit pachete cu fructe şi legume pentru ei şi familiile lor.

Am folosit această ocazie şi pentru a informa elevii cât de important este  să consume fructe şi legume în fiecare zi, deoarece  o sănătate puternică se consolidează încă din copilărie, din tinereţe. De aceea  fiecare elev din scoala a primit câte un fruct.

                                                                        Prof. Simona Măgureanu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.