Profesorii cu vârsta de pensionare își pot prelungi activitatea timp de trei ani


directoriCadrele didactice care îndeplinesc condițiile legale de pensionare la data de 1 septembrie 2015 se pot menţine în activitate ca titulare și în anul școlar viitor, până la trei ani peste vârsta de pensionare, prevede un ordin de ministru al Educaţiei publicat pe site-ul instituției. Cererile vor fi depuse la secretariatele unităţilor de învăţământ până la 26 ianuarie iar validarea condiţiilor cumulative pentru menținerea în activitatea ca titular în funcție didactică peste vârsta de pensionare se va face până la 2 februarie. Acesta a fost unul dintre subiectele discutate la ultima ședință cu directorii de școli din județul Gorj desfășurată la jumătatea acestei săptămâni.

Potrivit ordinului de ministru, în anul şcolar 2015-2016 poate fi menţinut în activitate ca titular în funcţia didactică peste vârsta de pensionare cadrul didactic care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii: postul didactic/catedra pe care este titular, conform actului de numire/transfer/repartizare pe post/catedră, este complet(ă) şi este viabilă în anul şcolar 2015-2016 şi dacă la nivelul unităţii/unităţilor de învăţământ în care urmează să fie menţinut în activitate ca titular peste vârsta de pensionare nu există reducere de activitate la disciplina/disciplinele pe care cadrul didactic respectiv este titular.

Validarea îndeplinirii cumulative a condiţiilor de menţinere pe post se va face în consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ. „În condiţiile în care, până la data de 28 august 2015, la nivelul unităţilor de învăţământ se constată că, din cauza reducerii numărului de ore la anumite discipline, nu mai este posibilă menţinerea în activitate ca titulare peste vârsta de pensionare a unor cadre didactice, conducerile unităţilor de învăţământ au obligaţia de a informa aceste cadre didactice cu privire la încetarea contractului individual de muncă în vederea pensionării”, precizează acelaşi

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.