Primăriile din Gorj avertizate să dea banii profesorilor pe hotărârile judecătorești


DSC00082Sindicaliştii din învăţământul gorjean  aşteaptă plata drepturilor câştigate prin hotărâri judecătoreşti, după ce primăriile au fost atenţionate că trebuie să dispună toate măsurile pentru ca angajaţii din unităţile şcolare să poată beneficia în luna martie de plata celor două tranşe din sumele ce trebuie plătite în acest an.Având în vedere că salariații primăriilor nu primesc bani pe hotărâri judecătorești, nu există o preocupare în acest sens iar multe școli nu au bani suficienți.

Preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământ Gorj, Constantin Huică,  a declarat că atenţionarea vine din partea Ministerului Finanţelor şi Ministerului Educaţiei, după ce în Gorj  şi în alte judeţe sindicatele au reclamat că în mai multe şcoli sumele pentru plata sentinţelor judecătoreşti nu sunt suficiente.

Potrivit liderului USLI Gorj, cele două ministere au transmis primarilor din ţară o adresă prin care le reamintesc faptul că, prin Legea Bugetului de Stat pe anul 2015, au fost aprobate sume defalcate din TVA pentru plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti definitive, având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului de învăţământ preuniversitar de stat, devenite executorii până la 31 decembrie 2014.

”Potrivit prevederilor art. 35 alin 5 din OUG nr. 83 din 2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice, plata sumelor prevăzute se realizează eşalonat, în patru tranşe egale, după cum urmează: prima şi a doua tranşă începând cu 1 martie 2015, a treia tranşă începând cu 1 iunie 2015, a patra tranşă începând cu 1 februarie 2016. Având în vedere că sumele plătite în temeiul acestei ordonanţe se actualizează cu indicele preţurilor de consum comunicat de Institutul Naţional de Statistică, vă atragem atenţia că orice întârziere în efectuarea acestor plăţi determină cheltuieli suplimentare, cu impact asupra deficitului bugetar”, se arată în adresa trimisă primăriilor

Reclame

Un gând despre “Primăriile din Gorj avertizate să dea banii profesorilor pe hotărârile judecătorești

  1. Primariile nu vor da banii pentru ca impresia mea este ca nu prea sunt sau nu sunt pentru amarati. A, daca erau pe lista primarii, secretarii, contabilii din primarii, treaba mergea ca unsa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.