Elevii de la CNET, printre cei mai buni din țară la informatică


 

 

 

sigla InfomatrixLa  27 martie 2015, patru echipaje de elevi de la Colegiul  Național „Ecaterina Teodoroiu ” din Târgu-Jiu  au participat la faza națională a Concursului Internațional  „INFOMATRIX”. Participarea a fost încununată de succes ca și la precedentele ediții.

Infomatrix se adresează elevilor de liceu și studenților care intră în competiție la una dintre următoarele categorii: „Computer Art”, „Hardware Control”, „Programming”, „Short Movie” și „Robotics”.Obiectivul concursului este să-i încurajeze pe tineri să-și folosească imaginația, pasiunea și creativitatea pentru a realiza inovații tehnologice care ar putea aduce o schimbare pozitivă în societate.

Prima ediție a concursului a avut loc în anul 2003, iar anul acesta (2015) se organizează  cea de-a XIII-a ediție. Infomatrix s-a dovedit a fi una dintre cele mai importante competiții internaționale de IT, găzduind peste 30 de țări cu proiecte interesante și de înaltă calitate. Minți strălucite din toată lumea au ocazia de a se întâlni  și de a face schimb de idei, cresc gradul de conștientizare asupra tehnologiei informației si comunicațiilor si se bucură de  experiența extraordinară a unei competiții internaționale ca Infomatrix. La această competiție pot participa atât elevii claselor IX –XII cât și studenții. Persoanele cărora le place provocarea, au ocazia de a întâlni minți strălucite din toate colțurile lumii. La ediția națională din acest an a Infomatrix sunt înscrise 155 de proiecte ale elevilor și studenților români pasionați de IT. Cele mai bune proiecte, selecționate de un juriu specializat, vor reprezenta România la faza internațională care va avea loc tot la București, în perioada 14-18 mai.

Cele patru echipaje calificate la faza națională din cadrul CNET sunt la secțíunea „Programming”:Bogdan Marcu  & Bogdan Budescu, la secțíunea „Short Movie” :Cosmin Alexandru Fundeanu & Ionuț-Roberto Neamțu, la secțíunea „Computer Art”-2 echipaje : Corlan Alexandru, Mihai Țiu.

Profesorul Dumitru Tomulescu, coordonator a  echipajelor  „Short Movie” și „Programming”, ne-a declarat:” Concursul INFOMATRIX  are drept scop promovarea excelenței în domeniu, prin încurajarea creativității și pasiunii pentru cunoaștere a elevilor  și de a valorifica potențialul creativ al elevilor prin stimularea activităților tehnico-aplicative în domeniul informaticii și nu în cele din urmă, INFOMATRIX oferă oportunitatea companiilor IT de a prelua și recompensa cele mai bune proiecte.Colegiul  Național „Ecaterina Teodoroiu ” are o tradițíe în a participa la acest concurs internațional fiind la a treia prezență consecutivă la secțiunea”Short Movie”.  Elevii au reprezentat cu succes colegiul la toate cele 3 ediții ,demonstrând că sunt talentați și creativi și pot intra oricând în competiție cu alți elevi din țară.”

 

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.