Dublă sărbătoare la Colegiul Tehnic “General Gheorghe Magheru” din Târgu-Jiu


DSC00012 23 aprilie a marcat anul acesta o dublă sărbătoare pentru Colegiul Tehnic “General Gheorghe Magheru” din Târgu-Jiu: împlinirea a 40 de ani de la înființarea sa și Ziua Internațională a Cărții. Zorii dimineții prefigurau evenimentele, forfota se întețea: ca de obicei elevii au intrat în curtea școlii și au fost întâmpinați de directorul liceului, dr.ing.prof. Marius Buzera. O sprânceană ridicată înseamnă… Dar astăzi este o zi specială: conducerea școlii – Director Marius Buzera și directorul adjunct, ing.prof. Simona Pătrășcoiu alături de corpul profesoral și elevi, au depus o coroană de flori în omagiul patronului spiritual, Generalul Gheorghe Magheru. 

Activitățile au continuat în biblioteca liceului, unde oaspeții au fost întâmpinați de bibliotecar Irina Dan, pregătită cu diverse materiale și afișe. Elevilor și profesorilor li s-au alăturat, în Cabinetul de limba și literatura română “Titu Rădoi”, membrii Cenaclului Columna, scriitorii: Elisabeta Gîlcescu, Marius Iorga, Vasile Ponea, Spiridon Popescu, Cristian George Brebenel și fostul elev al C.T. G.G. M., Valentin Chepeneag. Fiecare invitat a încântat audiența cu file de carte, lecturile poeților și prozatorilor provocându-i spiritual atât pe elevi, cât și pe profesoarele acestora de limba și literatura română, Carmen Mărgulescu, Lavinia Blându și Rocselana Verdeș, astfel: au prezentat fragmente din volume, după cum urmează – Vasile Ponea, La hanul dintre clipe, Gânduri răzgândite, Spiridon Popesu (Spirache), Înger între scaieți, Sărutul, Supliment de existență (vol.bilingv, rom.-it.), Cristian George Brebenel Pașaport pentru zile de ceremonie, Elisabeta Gîlcescu Ieri și azi, La cumpăna dintre ani, Flori de câmp. Poeta a înmânat elevilor file de carte (deja un obicei!). Valentin Chepeneag a rememorat întâmplări din anii când era elev al colegiului și i-a dedicat fostei sale profesoare, Carmen Mărgulescu, una dintre cele mai frumoase poezii în care o evocă. Marius Iorga, cu a sa Dublă spovedanie a încântat audiența și i-a invitat pe elevii consumatori de literatură să se alăture Cenaclului Columna. Scriitorii au donat bibliotecii colegiului volumele prezentate.

Elevi și profesori, scriitori, toți uniți de acceași pasiune pentru literatură și pentru cultură au sărbătorit împreună – pod peste timp, chimb de generații?

40 de ani de existență…LA MULȚI ANI !

Și, așa cum ne-a obișnuit, ultimul cuvânt îl are Marius Buzera, directorul colegiului cu tradiție, preluată de la ing. prof. Dumitru Bunoiu.

Rocselana Verdeș

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.