13 candidați pentru posturile de inspector școlar de la Gorj


DSC00106Concursuri de ocupare a funcţiilor de inspectori şcolari se vor desfăşura şi în perioada 20 mai – 7 iunie, după cele care au avut deja loc între 11 martie şi 19 mai, a precizat MECŞ. Potrivit sursei citate, la concursurile pentru ocuparea funcţiilor de inspector şcolar general, inspector şcolar general adjunct şi director al Casei Corpului Didactic care au avut loc între 11 martie şi 19 mai au participat 207 candidaţi şi doar 80 au fost admişi. În județul Gorj nu sunt ocupate prin concurs funcțiile de inspector școlar general adjunct și de director CCD.

„Principalele obiective ale conducerii Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice sunt depolitizarea şi profesionalizarea învăţământului românesc. Ocuparea acestor posturi de la vârful inspectoratelor şcolare judeţene, prin concurs, pe criterii de competenţă managerială, elimină orice suspiciune în legătură cu intervenţia politicului prin numiri directe sau delegări de sarcini. La acest concurs, primul după anul 2008, au participat un număr de 207 candidaţi, 80 fiind declaraţi admişi. Astfel, în 21 de judeţe există inspectori şcolari generali cu contract de management, în 20 de judeţe au fost declaraţi admişi 28 de candidaţi pentru posturile de inspectori generali adjuncţi, iar pentru posturile de directori ai caselor corpului didactic au fost declaraţi admişi 31 de candidaţi”, precizează MECŞ în comunicatul de presă.

Astfel, în judeţele Călăraşi, Cluj, Dâmboviţa, Tulcea şi Sălaj echipele manageriale sunt complete, însă la polul opus se situează judeţele Arad, Bacău, Harghita, Olt şi Vaslui, unde niciun candidat nu a reuşit să promoveze concursul. „Menţionăm că metodologia după care s-a desfăşurat concursul este în deplină corelaţie cu Legea Educaţiei Naţionale nr. 1/2011, asumată de către guvernul PDL”, arată sursa citată.

MECŞ susţine că participarea în calitate de observatori a liderilor judeţeni şi a conducerii centrale ale celor două mari confederaţii sindicale din învăţământ, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ şi Federaţia Sindicatelor din Educaţie ‘Spiru Haret’, precum şi a reprezentanţilor Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi – Învăţământ Preuniversitar certifică desfăşurarea în deplină transparenţă şi legalitate a concursurilor organizate de minister.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.