Universitatea ”Constantin Brâncuși” propune o nouă Lege a Educației Naționale


DSC00003În contextul în care ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a vorbit în aceste zile de o nouă Lege a Educației Naționale, Universitatea ”Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu a pus în dezbatere publică un alt proiect la care specialiștii acesteia lucrează de circa doi ani. Colectivul de specialiști din UCB este condus de prof. univ. dr. Adrian Gorun, președintele  Senatului singurei universități de stat din Gorj.

 

La conferința de presă care a prefațat lansarea proiectului Legii Educației Naționale, eveniment ce se va produce în 5-6 iunie 2015 cu prilejul împlinirii a 23 de ani de la înființarea UCB, Adrian Gorun a vorbit de rolul pe care și l-a asumat instituția de învățământ superior de la Târgu-Jiu, acela de a se situa în avangarda promovării ideilor novatoare în educație, construind o arhitectură legislativă necesară redobândirii identității învățământului românesc în era globalizării. Demersul universitarilor gorjeni vine să valorifice tradiția care a susținut strălucirea școlii românești și încurajează, totodată, participarea noastră la circuitul de valori universale.

Adrian Gorun este coordonatorul unei acțiuni vaste care se încadrează pe circa doi ani, a valorificat chestionarele aplicate în unitățile școlare pe parcursul anului școlar 2014-2015, întreaga experiență legislativă a României în domeniu, rezultatul fiind concretizat în cinci volume publicate la edituri prestigioase din țară. Practic vorbim de un efort uriaș care s-a concretizat într-un proiect de lege care, cel puțin la nivelul speranțelor autorilor, ar putea înlocui Legea 1/2011, aceasta având în continuare probleme insurmontabile. Demersul UCB este cu atât mai interesant cu cât intră în concurență cu un alt proiect legislativ aflat în Parlament dar pe care nu și-l mai asumă nimeni după ce a venit cu foarte multe schimbări nefundamentate.

UCB organizează în zilele de 5-6 iunie 2015 Conferința Științifică ”Educația în fața marilor provocări” cu participarea extraordinară a profesorilor universitari Andrei Marga, Constantin Brătianu, Florin Muller și a gazdelor, Adrian Gorun-președintele Senatului UCB și a Luminiței Georgeta Popescu-rector UCB.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.