ZILELE CJRAE GORJ, deja o tradiție în viața școlii gorjene


CJRAE 2 CJRAE 1Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Gorj şi Centrul Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică (CJAP) Gorj au organizat în aceste  zile o nouă ediţie a Simpozionului Judeţean “C.J.R.A.E. – Resursă Semnificativă a Sistemului Educaţional”. Manifestarea a avut participare interjudețeană și a beneficiat de prezența oficialităților județului.

Simpozionul a avut  loc  în Sala de ședinte a Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Gorj. Simpozionul constituie un bun prilej pentru prezentarea, dezbaterea şi diseminarea informaţiilor specifice consilierii psihopedagogice, logopediei, punctului de documentare, medierii şcolare şi asistenței sociale, pentru cunoaşterea preocupărilor şi realizărilor acestora în domeniul tematicii abordate şi pentru iniţierea de noi contacte între participanți. „Scopul reuniunii noastre este conştientizarea rolului fiecărei categorii de specialişti din CJRAE, ca resursă semnificativă pentru sistemul educaţional din România şi responsabilizarea acestora în vederea desfăşurării unor activităţi educative de calitate, de a prezenta şi a promova cele mai noi rezultate ale cercetării, dezvoltării şi inovaţiei în diversele discipline ale ştiinţelor vieţii şi de a încuraja crearea unor poli europeni ai cercetării de excelenţă. Mă bucur că oficialitățile județene, de la domnul președinte al Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu și domnul vicepreședinte Ciprian Florescu, la domnul inspector școlar general Ion Ișfan, au putut să participe și să ia pulsul activității noastre. Și când toată lumea remarcă progresul, nu ne rămâne decât să continuăm cu și mai mare spor.”, a declarat Ion Elena, directorul CJRAE Gorj.
În cadrul reuniunii ştiinţifice au fost abordate probleme de actualitate din domeniul educaţional, structurate pe cinci secţiuni corespunzătoare fiecărui domeniu de activitate specific C.J.R.A.E.: consiliere şcolară, terapia tulburărilor de limbaj, documentare, asistenţă socială şi mediere şcolară. Lucrările selectate de comitetul ştiinţific – redactate – vor fi publicate în Nr. 4 al revistei de specialitate a CJRAE Gorj – ”Drumuri spre suflet” care apare sub egida Editurii “Măiastra” Târgu-Jiu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.