”Tudor Arghezi-poetul și apicultorul” la ediția a II-aDSC00036Manifestarea  ”Tudor Arghezi-poetul și apicultorul” este o sărbătoare a spiritului și deopotrivă o odă adusă albinăritului și albinei. Și cine putea să fie cel mai bun amfitrion al acestei manifestări dacă nu dascălul și muzeograful Albinel Firescu. Manifestarea s-a desfășurat miercuri, 10 iunie 2015, la Muzeul ”Tudor Arghezi” Tg-Cărbunești.

Găzduită de Muzeul ”Tudor Arghezi” de la Tg-Cărbunești, manifestarea a ajuns la ediția a doua în organizarea Muzeului Județean ”Alexandru Ștefulescu”, Consiliului Județean Gorj, Primăriei și Consiliului Local Târgu-Cărbunești. Așa cum avea să remarce coordonatorul manifestărilor, dr. Albinel Firescu, vorbim de ”o manifestare gândită să readucă în atenția publicului relația om-natură. Poetul, scriitorul în genere, fire sensibilă și meditativă, beneficiază de o înțelegere aparte a sferei conjuncturale care îl predispune spre creație. Sursele de inspirație oferite de natură sunt infinite. Astfel, se explică permanenta căutare de liniște a scriitorilor, de fapt un refugiu în absolut.”

La Tg-Cărbunești au venit pentru această manifestare: scriitorul și publicistul Ion Groșan, profesorul, scriitorul  și publicistul Zenovie Cârlugea, scriitorii Spiridon Popescu, George Drăghescu, Florian Saioc, Dumitru Dănău, Grigore Haidău, Zoia Elena Deju, Ion Popescu Brădiceni dar și publiciștii Titus Stoichițoiu și Cornel Șomâcu. Au participat elevi ai Școlii Gimnaziale ”George Uscătescu” dar și primarul localității, Mihai Mazilu.

Cu acest prilej a fost lansat primul număr al revistei ”Albinușa”, o interesantă publicație de cultură având ca pretext APICULTURA. Acest periodic ”se constituie ca un elogiu adus vieții, copilăriei, purității, perfecțiunii și limbii române la momentul Tudor Arghezi” spune același Albinel Firescu în editorialul primului număr.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.