Elevii gorjeni află rezultatele la Bacalaureat


Inv 448  2Absolventii de liceu din Gorj  află marți, 7 iulie, primele rezultate de la Bacalaureat. Potrivit calendarului modificat de ministrul Educatiei, rezultate vor fi afișate până la 16:00 si, în aceeași zi, până la ora 20:00, candidații nemultumiți de notele primite pot sa depună contestații. Listele finale cu note vor fi publicate vineri, 10 iulie. Amintim că data la care sunt afișate primele rezultate a fost amânată cu o zi, după ce Ministerul Educației a decis ca lucrările de la BAC sa fie corectate in alte judete decat cele in care elevii au susținut examenele. 

Potrivit Metodologiei, promoveaza Bacalaureatul absolvenții de liceu care au obținut cel puțin nota 5 (cinci) la fiecare examen scris si care au obtinut cel putin media 6. Media generală de bacalaureat este media aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor de la examenele scrise.Metodologia prevede ca, pentru candidatii care obtin media generala 5,99, media generala se rotunjeste la 6,00.

Absolvenții de liceu nemultumiți de notele primite pot să depună contestații, la centrul de examen, pe 7 iulie între orele 16:00-20:00.  După ce profesorii corectează din nou lucrările, președintele comisiei de contestații analizează notele acordate dupa reevaluare, în comparatie cu cele acordate initial. Daca se constată diferente de notare mai mari de 1,50 puncte, în plus sau in minus, între notele de la evaluarea initiala si cele de la contestații, președintele comisiei de contestatii decide reevaluarea lucrărilor respective de către o a treia comisie, formată din alti profesori cu experienta, altii decat cei care au evaluat initial lucrările in centrul de contestatii, stipuleaza metodologia.

Nota de la contestatii este nota finală, dacă între nota inițială si nota acordată la contestatii este o diferenta de cel putin 0,50 puncte. Dacă diferența dintre cele două note este mai mica de 0,50 puncte, nota definitivă rămâne nota initială.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.